Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: “O filozofie vizuală a vieții”, expoziție-eveniment la Galeriile de Artă din Alba Iulia, cu lucrări semnate de graficianul Devis Grebu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Galeriile de Artă din Alba Iulia găzduiesc, până pe data de 14 iunie, expoziția “O filozofie vizuală a vieții”, o reprezentare autentică și originală a relațiilor pe care Romania le are cu Europa, în peste 50 de lucrări semnate de graficianul Devis Grebu.

devis grebu017Vernisajul a avut loc sâmbătă dimineața, în prezența autorului – unul dintre puținii artiști care s-a impus convingător în elita franceză și americană din domeniu, care a venit la Alba Iulia împreună cu scriitorul și politologul Vladimir Tismăneanu, cu criticul literar Mircea Mihăieș și cu Marius Stan, redactorul șef al revistei History of Communism in Europe, la invitația municipalității, pentru a participa la primul din seria de evenimente ”Vineri Vin Valorile”, prin intermediul cărora albaiulienii vor putea fi mai aproape de cele mai cunoscute personalități din cultură, artă și societatea civilă din România.

Devis Grebu a explicat asistenței că expoziția cuprinde lucrările din fostele sale editoriale – ”texte rescrise în imagini” așa cum le vede el, că nu se consideră un pesimist și că ar fi foarte bucuros dacă realitatea ar contrazice modul în care percepe contextul politic intern și internațional.

Nu văd bine perspectivele României, însă, cu toate acestea, nu mă predau și mă voi bate până la ultima picătură de energie, sperând sincer că mă înșel și că țara noastră va lua drumul normalității”, a spus artistul.

În același context, el a mărturisit că vede Alba Iulia ”ca pe o oază, un loc din cu totul altă țară” și este fericit că s-a implicat în promovarea lui, prin proiectul derulat împreună cu primăria, care se va concretiza în realizarea mai multor obiecte de artă ce au în prim-plan Cetatea Alba Carolina. (Z.U.)

[nggallery id=561]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea