Rămâi conectat

Sport

FOTO: Nordmeccanica Piacenza – Volei Alba Blaj 3-2, în penultima etapă a grupelor Champions League! Eșec dramatic, la un pas de o mare surpriză

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Bla - Nordmeccanica Piacenza 13În penultima rundă a grupei F din Champions League, Volei Alba Blaj a pierdut dramatic, la mare luptă, în Italia în fieful liderului Nordmeccanica Piacenza, scor 2-3 (20-25, 25-16, 22-25, 26-24, 14-16), campioana României având în faţă o echipă deja calificată în etapa superioară, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri.

Echipa lui Zakoc jucat de la egal la egal cu reprezentanta Italiei și a făcut cel mai bun meci al său în Champions League, competiție în care a debutat în acest sezon, provocând mari probleme unei grupări deja calificată în etapa superioară! Volei Alba Blaj și-a asigurat locul al treilea în grupă, rămânând însă regretele scăpării printre degete a unui rezultat de senzație, Adina Salaoru și Ioana Nemțanu fiind protagonistele unei prestații deosebite.

*Vesovic, Salaoru și Nemțanu – primele

În statistica afișată de CEV, s-au distins trei jucătoare de la Blaj, clasate pe primele poziții la diverse secțiuni, respectiv Jovana Vesovic – cu 17 lovituri câștigătoare, Adina Salaoru – prima la capitolul serviciu cu 7 reușite și Ioana Nemțanu – cu 40 la sută procentaj la preluare

Reprezentanta României a anulat 4 mingi de meci (două în setul al 4-lea) , într-o confruntare întinsă pe durata a peste două ore.

Blajul a demonstrat forță mentală, egalând în două rânduri la seturi și trimițând o întâlnire aparent disproporționată în „tie break”! Un lucru notabil, prin forța de revenire, dar și prin punctul câștigat în compania unei forțe.

„Setul de aur” a fost o sinteză a întregului joc, dramatic, pe muchie, cu oscilări de situații și multă încărcătură, în setul al 5-lea Blajul revenind de la 2-5, ajungând să conducă cu 8-7.

În „Palablanca”, gruparea din „Mica Romă” a etalat o prestație la nivelul competiției, în multe momente punând în dificultate echipa condusă de Marco Gaspari, câștigând două seturi, meciul fiind unul echilibrat în majoritatea timpului.

Primul set a fost echilibrat, mergându-se cap la cap până la al doilea time-out tehnic. Blajul a oferit o replică aspră, însă greșelile la preluare au înclinat balanța în favoarea italiencelor.

Al doilea set, Blajul a jucat altceva, distanțându-se până la 16-7, spre stupefacția gazdelor, descumpănite de evoluția în creștere a oponentelor. Campioana României, cu Alina Salaoru în zi mare, a continuat prestația excelentă ce a pus în dificultate puternica grupare italiană și și-a adjudecat categoric al doilea set: 23-16.

În continuare s-a jucat într-un ton al echilibrului, cu Nordmeccanica distanțată la câteva puncte, iar Blajul a reușit să salveze două mingi de set, dar n-a fost suficient pentru a izbuti să câștige al treilea set.

Și în ultimul set, Ognjenovic și compania au fost nevoite să transpire serios pentru a-și apropia succesul, Blajul ținându-se tare până la 21-21, când a fost o minge litigioasă judecată în favoarea gazdelor, finalul fiind unul dramatic. Oaspetele au dat dovadă de rezistență psihică și au salvat două mingi de meci, iar nebunia a continuat cu Blajul restabilind egalitatea după ce a remontat miraculos de la 24-22, în prim plan aflându-se Ioana Nemțanu (o schimbare inspirată a lui Zakoc)!

A fost al 4-lea eșec în Champions League pentru Volei Alba Blaj, dar la primul meci european din 2016 formația blăjeană a lăsat o impresie bună, într-un meci în care era cotate cu șanse reduse.

Echipa condusă de Darko Zakoc va juca meciul decisiv pentru a continua aventura europeană, miercuri 27 ianuarie, la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet, unde se va stabili echipa calificată în Cupa CEV.

Au evoluat: Ana Grbac,  Ivana Plchotova, Adina Salaoru, Dubravka Djuric, Leticia Boscacci, Jovana Vesovic și Marina Vujovic (libero);  au mai intrat Ioana Nemțanu, Anamaria Berdilă; Denisa Viloiu, Adriana Bobi, Jelena Alajbeg (n-a prins lotul Vali Rusu).

Daniela STOIA, Piacenza

[nggallery id=1531]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea