Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ Mircea Hava: ”Nu avem voie să așteptăm un accident grav care să ne trezească”. Sens giratoriu provizoriu, montat la intrarea în cartierul Bărăbanț

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma solicitărilor repetate făcute de albaiulieni, un sens giratoriu provizoriu a fost montat, joi, la intrarea din municipiu către cartierul Bărăbanț (intersecția dintre străzile Alexandru Ioan Cuza, Gării şi Mureşului).

Potrivit primarului Mircea Hava, măsura nu a fost luată până acum din cauză că, în urma reabilitării tronsonului de drum de la podul peste Ampoi și pana la iesirea din oraș, spre Cluj, una dintre obligațiile administrației locale era ca, timp de 5 ani, să nu intervină asupra lucrării cu nicio modificare:

”Sunt oarecum siderat de ce vad recent in spatiul public, in special aici, in online: colegi care s-au culcat oameni si s-au trezit haiduci sau supermeni si ies in strada, la selfie-uri, ca „eu fac, eu sustin, eu dreg si eu salvez…”. Vorbesc despre problema construirii unui sens giratoriu la intersectia cu drumul spre cartierul Barabant. Am vesti pentru ei: in viata reala nu-i la fel de simplu ca pe FB, adica nu-ti imaginezi o solutie, ii atasezi o poza si apesi butonul „publica”.

Daca nu s-a facut pana acum, a existat, cu siguranta, un motiv bine intemeiat. Il fac public: portiunea de drum de la podul peste Ampoi si pana la iesirea din oras,, spre Cluj, a fost recent reabilitata iar asta implica si obligatii, nu doar dreptul de a circula pe un drum facut la standarde. Una dintre obligatii e ca, timp de 5 ani, sa nu intervenim asupra lucrarii cu nicio modificare, inclusiv un sens giratoriu. E clar si pentru mine, ca si pentru oricine a circulat vreodata in zona, ca la intersectia spre Barabant trebuie gasita o solutie de compromis, pentru a-i proteja pe albaiulienii din zona. Au fost suficiente accidente minore care ne confirma asta si, mi-e clar, nu avem voie sa asteptam un accident grav care sa ne ” trezeasca”.

Am avut deja intalniri si discutii cu toti cei implicati: politia rutiera, locuitorii din Barabant, colegii din Primarie care se ocupa de asta. Cea mai viabila solutie e un sens giratoriu provizoriu, da, din acela cu „plasticuri” dar care are aceeasi valoare si forta ca si unul normal. Asa impacam pe aproape toata lumea. Pentru ca niciodata, toata lumea nu va putea fi impacata si multumita. Va multumesc si va doresc „drumuri bune”!”, a scris primarul, joi, pe rețeaua de socializare Facebook.

Reamintim că în zonă s-au produs, în ultima perioadă, mai multe accidente cauzate în principal de modul de amplasare a panourilor de pe marginea drumului, care obstrucționează vizibilitatea șoferilor  ce ies cu mașinile în strada principală, dinspre Bărăbanț. În repetate rânduri oamenii au solicitat demontarea acestor panouri sau instalarea, în această intersecție, a unui sens giratoriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea