Rămâi conectat

Actualitate

FOTO. Mii de persoane la Teiuș, la concertele susținute de Direcția 5, Ami și Alex Velea, de Zilele Orașului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mii de persoane, majoritatea teiușeni, au participat, sâmbătă seara, la manifestările organizate în cadrul Zilelor Orașului Teiuș, concertele de până acum fiind susținute de Direcția 5, Ami și Alex Velea.

Alex Velea01Direcția 5, Ami și Alex Velea au concertat sâmbătă la Teiuș, de Zilele Orașului, iar sărbătoarea continuă duminică, în programul evenimentului figurând concerte de muzică populară cu artiști consacrați și ansambluri locale, foc de artificii, lansări de carte, parade populare și premierea celor mai longevive cupluri din oraș.

Zilele orașului au început vineri, de la ora șapte, 70 de persoane participând la un marș pentru sănătate, care s-a încheiat la ora 14.00. Seara, circa 100 de iubitori de muzică clasică s-au bucurat de ”O călătorie în istoria muzicii”, susținută de Cvartetul ”Ethos”, la Biserica Romano-Catolică, ”Coștei”, din Teiuș.

Sâmbătă, manifestările ocazionate de Zilele Oralului au început la ora 8.00, cu întreceri sportive: șah, tenis de masă, fotbal, concurs de biciclete și concurs de îndemânare auto, la care au luat parte peste 500 de tineri. Cel mai impresionant a fost, probabil, concursul de îndemânare auto, care s-a desfășurat în zona gării, într-un perimetru securizat. Toți câștigătorii vor fi premiați duminică, pe scenă, în fața teiușenilor.

După-masa zilei de sâmbătă a fost dedicată elevilor Liceului Teoretic Teiuș, peste 150 dintre ei, din mai multe clase, susținând activități artistice și culturale, în fața părinților și prietenilor.

Seara a fost pentru iubitorii de muzică ușoară. Direcția 5, Ami și Alex Velea au urcat rând pe rând pe scenă și au cântat la unison cu mii de persoane. Spre final, artista Ami a coborât între spectatori, iar o parte au profitat și și-au făcut un selfie, în vreme ce Alex Velea s-a lăsat puțin așteptat, numele său fiind strigat de mii de persoane câteva minute, însă reprezentația lui a mulțumit fanii.

Programul sărbătorii continuă duminică, la amiază având loc un Te Deum urmat de pomenirea eroilor și depuneri de coroane, iar mai târziu expoziții și lansări de carte. Seara va fi dedicată iubitorilor de tradiții și muzică populară. De la ora 16.00 va avea loc o paradă a portului popular, iar o jumătate de oră mai târziu vor fi decernate premii de excelență pentru 11 cupluri care împlinesc în acest an 50 de ani de la căsătorie, dar și pentru alte nouă cupluri considerate cele mai longevive din comunitate. Totodată, vor fi acordate și alte distincții, persoanelor care prin activitatea lor au făcut cinste orașului. Vor fi premiați și elevii cu rezultate excepționale.

Seara va fi încheiată cu spectacol și muzică populară, pe scenă urmând să urce, rând pe rând,Asociația Dor Teiuşan, Ansamblul folcloric 60 Plus, Ansamblul folcloric Junii Târnavei, Ansamblul de dansuri populare Monica Stan Stremţ, Ansamblul comunei Jidvei, Asociația Cununa Fărăului, Dana Jurjuț, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Anghel, Suzana Toader și Asociația  ’’Dor Teiuşan’’. Zilele Orașului Teiuș, care au avut un buget de 100.000 de lei, se vor încheia la ora 23.00 cu un foc de artificii.

”Am vrut să ne promovăm orașul, să arătăm că la Teiuș se face activitate sportivă și culturală. Vreau să ne promovăm cu resursele noastre, să promovăm copiii și tinerii noștri pentru că orașul are un potențial ridicat și vreau să-l exploatăm ca atare. Am pus preț pe activități culturale, sportive și artistice în limita bugetului nostru”, a declarat primarul orașului, Mirel Hălălai.

Programul complet al zilei de duminică: 

ORA 1000 Clubul Rotary (cort medical) – Parcarea Liceului Teoretic Teiuş

ORA 1215 Te Deum urmat de pomenirea eroilor şi depunere de coroane la Monumentul                               Eroilor din Parcul Central

ORA 1230 Vizitarea expoziției centrului de pictură susținut, de Clubul Rotary Teiuș(Casa de Cultură)

ORA 1240 Lansarea cărţii “Personalități aproape uitate: GHEORGHE POPA DE TEIUȘ      (1824-1867) și ,,FAMILIA’’ sa, în viziunea lui Traian Terebențiu(1927) și în cea actuală”, autor: Cristian Florin Bota, Gabriela Mircea, Casa de Cultură a oraşului Teiuş

ORA 1600 Parada Portului Popular

Defilare și demonstrație S.V.S.U. Teiuş

Fanfara Centrului de Cultură Augustin Beldiu

ORA 1630 Premierea câştigătorilor la competiţiile sportive, decernarea diplomelor de excelenţă, premierea cuplurilor ce au împlinit 50 de ani de la căsătorie, premierea celor mai longevive cupluri, distincții acordate veteranilor  S.V.S.U. Teiuș, premierea elevilor teiușeni cu rezultate excepționale, alte distincții și premii. Încredințarea titlului de cetățean de onoare a orașului Teiuș domnului Cristian Florin Bota.

Ora 1715 Top Dance

ORA  1730  Spectacol Folcloric susţinut de Ansamblu Augustin Bena, solişti în recital

Maria Filimon, Tuhuţ Nicolae, Haşa Cătălin, Moga Floarea, Nariţa Dorina

ORA 1830 Asociația  ’’Dor Teiuşan’’

ORA 1845  Ansamblul folcloric 60 Plus

ORA 1900 Ansamblul folcloric ’’Junii Târnavei’’

ORA 1915 Ansamblul de dansuri populare ’’Monica Stan’’ Stremţ

ORA 1930  Ansamblul comunei Jidvei

ORA  1945  Asociația  „ Cununa Fărăului ”

ORA  2000  Dana Jujut, Dinu Iancu Salajanu, Mariana Anghel, Suzana Toader

ORA 2230  Asociația  ’’Dor Teiuşan’’

Prezinta Daniela Floroian

ORA 2300 Foc de artificii.

[nggallery id=2578]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea