Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Mii de pelerini la hramul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia și la sfințirea sarcofagului episcopului Márton Áron

Dragoş Suciu

Publicat

în

Mii de pelerini au participat, joi, la hramul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia și la slujba de sfințire a sarcofagului în care au fost depuse, marți, rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie și adus din criptă în Catedrală.

pelerini-la-alba-iulia01Dezvelirea și sfințirea sarcofagului de piatră în care s-au depus, în urmă cu două zile, rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron a avut loc la 36 de ani de la moartea acestuia.

Părintele secretar al lui Jakubinyi György, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, a declarat că rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron au fost aduse în interiorul Catedralei pentru ca acestea să fie găsite mai ușor de pelerini și credincioși.

”Astăzi a fost hramul Catedralei și s-au împlinit 36 de ani de la moartea marelui episcop Márton Áron. A fost o sărbătoare mare, la care au participat mii de persoane”, a spus părintele secretar Hurgoj Janos.

Sarcofagul de piatră se află în partea de sud a Catedralei, la circa 15 metri de locul în care se odihnește Iancu de Hunedoara, înmormântat și el aici.

Rămășițele pământești ale episcopului Márton Áron s-au aflat, până acum, într-un cavou subteran al Catedralei, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie.

La slujba de hram și la exhumare au participat episcopi, diaconi și mii de pelerini, din țară și străinătate, care au asistat la ceremonii, majoritatea pe esplanada din fața Catedralei.

Episcopul Márton Áron (1896-1980) a fost episcop romano-catolic al Diecezei de Alba Iulia între anii 1938-1980. Catedrala Romano-Catolică se află în interiorul Cetății Alba Carolina și este unul este unul dintre cele mai vizitate obiective din Alba Iulia.

[nggallery id=2737]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea