Rămâi conectat

Sport

FOTO: Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar – recorduri personale la Campionatele Mondiale de atletism pentru juniori din USA

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IAAF World Junior ChampionshipParticipante la a 15-a ediţie a Campionatelelor Mondiale de atletism pentru juniori, disputată la Eugene în USA, albaiuliencele Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar şi-au depăşit recordurile personale în proba de 10.000 metri marş.

„Sunt foarte mulţumit de performanţa fetelor noastre. Nu pot decât să le felicit„, a comentat antrenorul Gabriel Avram

Astfel, legitimate la LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia, competitoarele din Cetatea Marii Uniri s-au clasat astfel: *Mihaela Acatrinei (19 ani împliniţi în 26 februarie) locul 15 cu 47:47.64 (vechiul timp stabilit anul trecut la Rieti, Italia, 49:57,16, la Europenele de juniori); *Bianca Molnar (a aniversat 18 ani în 7 iulie) – locul 22 cu 49:06.42 (recenta performanţă 50:50.46, la naţionalele din 2014).

Cursa a fost câştigată de sportiva din Cehia Aneyka Drahotova, ce a stabilit un nou record mondial la juniori cu timpul 42:47.25, urmată pe podium de două atlete din China, Na Wang (44:02.64) şi Yuanyuang Ni (44:16.72), într-o întrecere terminată de 32 din cele 37 de atlete înscrise.

*Avram: „La condiţiile avute, mi-au depăşit aşteptările”

Într-o competiţie garnisită din plin de recorduri personale, recorduri naţionale, în care s-a stabilit şi un nou record mondial, albaiulienceBianca Molnarle au demonstrat voinţă de a pătrunde în elita atletismului mondial. „A fost un timp propice pentru concurs, ideal chiar. La prima vedere, rezultatele nu par să fie deosebite, dar să-ţi depăşeşti performanţele anterioare într-o cursă de asemenea anvergură reprezintă ceva extraordinar„, a declarat Gabriel Avram.

Cifrele cursei: un record mondial, 23 de recorduri personale şi 5 recorduri naţionale (Bolivia, Spania, Peru, Ecuador, Guatemala)!

*Acatrinei a renunţat la admiterea la facultate

Pentru a fi prezentă la această întrecere mondială, Mihaela Acatrinei a renunţat practic la admiterea la Facultatea de medicină din Tg. Mureş, o probă rară de pasiune pentru sport făcut fără niciun sprijin sau stimulent financiar! „Este mai mult decât bine, şi-au îmbunătăţit timpii cu 2-3 minute. La condiţiile avute mi-au depăşit cu mult aşteptările. Nu credeam că vor reuşi aşa ceva, raportat la ce li s-a oferit. Sunt mândru de elevele mele, care au demonstrat că pot face performanţă în condiţii vitrege„, a încheiat Gabriel Avram


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea