Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Marea Unire, sărbătorită la Colegiul Național ,,David Prodan” Cugir. Lecție de istorie ”România împreună”, desene și poezii patriotice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

marea unire la colegiul david prodan11În cadrul parteneriatului educaţional ,,Micii istorici’’, încheiat între elevii Colegiului Național ,,David Prodan’’ şi Şcoala Gimnazială nr. 3 din Cugir, la Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Naţonal ,,David Progdan’’ din Cugir s-a desfășurat, sub genericul ,,România împreună’’, o lecție de istorie dedicată Marii Uniri de 1 Decembrie la 1918.

A fost o acţiune interdisciplinară şi interactivă, cu discuţii despre momente mărețe din istoria românilor: Prima Unirea de la 1600 înfăptuită de Mihai Viteazul, ,,Mica Unire’’ de la 24 Ianuarie 1859 sub Alexandru Ioan Cuza şi ,,Marea Unire’’ de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.

Liceenii au ajutat elevii de la gimnaziu să primească lecții despre Marea Unire şi să vizioneze imagini cu Muzeul Unirii şi Catedrala Reântregirii din Alba Iulia.

Elevii au realizat desene cu tematica Unirii, acestea fiind expuse pe panoul din spaţiul Centrului de Documentare și Informare al colegiului. Au fost recitate poezii patriotice legate de evenimentul Unirii. La manifestare au fost prezenți: profesorii Nicolae Băcilă, Daniela Satmari și Tatiana Ungurianu, precum și reprezentanți ai Cercului de Istorie: Andreea Crișan –resonsabila cercului, Denisa Fleșeriu, Claudia Ştefan, Andreas Schadi, Adrian Ghișa, Iulian Bătăbanț, Alexia Lobonț, Grațiela Blaga.

(C.P.)

[nggallery id=1333]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea