Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Naţional Sebiş – AFC Unirea 1924 Alba Iulia 0-1 (0-0)! „Bomba” seriei şi victorie uriaşă, în fieful liderului, pentru unirişti!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

national-sebis-unirea-alba-iulia-4Junii „alb-negri” au dat lovitura la Sebiş, în fieful liderului Seriei a 4-a, Naţional, învingând cu 1-0 (0-0), gol F. Morar (84), împotriva echipei ce a strâns maximum de puncte în primele 5 runde stagionale.

O victorie de senzaţie, o adevărată „bombă”, arădenii fiind în inferioritate numerică din minutul 56, prin eliminarea lui Rosemblum (fault la Lăsconi)! Tânăra echipă uniristă a reuşit să încurce toate calculele hârtiei, realizând o uriaşă surpriză în Seria a 4-a! Filip Morar a marcat un gol de trei puncte, după o pasă de senzaţie venită de la căpitanul vizitatorilor, Ciprian Selagea.

*Uniriştii, record în Liga a 3-a!!!

Uniriştii au realizat un record, echipa din Cetatea Marii Uniri fiind unica divizionară terţă ce n-a primit gol în cele trei dispute din acest sezon, elevii lui Andone strângând 7 puncte, cu un golaveraj 4-0! „O victorie foarte muncită, îi felicit pe băieţi pentru cele trei puncte obţinute în compania unui opoenent ce avea succese pe linie. Jucătorii au dat dovată de mare caracter şi au reuşit să recupereze punctele pierdute după acel eşec nemeritat cu Pandurii Tg. Jiu 2„, a spus preşedintele Mihai Dăscălescu.

Echipa: Căt. Suciu – Ioani, Mardare, M. Oprea, Crăciunesc – Selagea (90+1, Sulea), Goguţa – Ştef (90+4, Scrob), Scheau (87, Onacă), Lăsconi – Culda (66, F. Morar). Rezerve: Petric – Joldeș, Cuștiulița. 

*Andone: „Îmi scot pălăria în fața acestor băieți admirabili, care au luptat în condiții grele”

Unirea Alba Iulia a încheiat și cea de-a treia deplasare a campionatului în picioare și nu oriunde ci chiar în „fieful” liderului campionatului. Un gol înscris la fotofinish trimite toate punctele în Cetatea Unirii. „Am jucat la echipa cea mai în formă din campionat, echipa de pe primul loc. Am încercat să stăm bine în apărare și să ne surprindem adversarul pe contraatac. Din fericire, am și reușit lucrul acesta și aș vrea să-mi felicit jucătorii pentru efortul depus până la sacrificiu. Sperăm să continăm tot așa, deși ne dorim să câștigăm și acasă. Deocamdată, se pare că suntem echipa deplasărilor, avem 8 puncte și doar unul luat acasă. Suntem pe un drum, dar, repet, trebuie să-mi scot pălăria în fața acestor băieți admirabili, care au luptat și au câștigat în condiții grele”, a menționat Radu Andone, tânărul tehnician al „alb-negrilor”.

La fel de tânără, cu multe elemente talentate e și formația pe care fostul fundaș al lui ACU Arad o conduce la Alba Iulia. „Îmi place să lucrez cu copiii, ei pot să crească. Le-am spus și azi să facă un joc bunm căci lumea vine să-i urmărească și nu se știe niciodată cum pot să facă pasul la o echipă mai mare. E bine că Unirea Alba Iulia a avut mereu un Centru de Copii și Juniori bun, am avut și am de unde  alege. Exemplele noastre elocvente sunt Stanciu și Grozavu, dar lista poate continua. Majoritatea acestor copii au jucat împreună, iar cei trei-patru jucători cu experiență îi ajută moral și le grăbesc procesul de creștere. Deocamdată, echipa este a Primăriei, dar sunt niște probleme financiare care sperăm să se rezolve pe parcursul săptămânii viitoare, în așafel încât să putem da totul și la derby-ul cu Ighiul”, a completat Andone, pentru www.sportarad.ro.

Viziatorii au de suportat şi absenţe importante din efectiv, lipsind N. Rus, Ad. Matei, An. David şi Rodean, în plus echipa lui Radu Andone suferă, în ultimele 3 runde adunând un singur punct!

Mai multe detalii de la meci, cu ajutorul colegilor de la www.sportarad.ro, în linkul ce urmează: Livetext: Național Sebiș – Unirea Alba Iulia, începându cu ora 15.00

Partida pare una disproporţionată, însă albaiulienii încă nu au cunoscut gustul eşecului pe terenuri străine, unde n-au primit gol şi au strâns 4 din cele 5 puncte din clasament.

sursa foto: www.sportarad.ro

[nggallery id=2800]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea