Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CNS Cetate Deva – Metalurgistul Cugir 0-2 (0-0) | Echipa lui Călin Moldovan s-a apropiat la trei puncte de lider

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cetate Deva - Metalurgistul Cugir 39 “Punct ochit, punct lovit” se poate caracteriza deplasarea de la Deva pentru Metalurgistul Cugir, care s-a impus în stil economicos, dar și eficient, scor 2-0 (0-0), pe terenul nou-promovatei CNS Cetate, golurile fiind marcate în minutul 70 de juniorul Afrapt,  la prima sa reușită sub comanda antrenorului Călin Moldovan și Necșulescu (83) – a doua etapă consecutivă când punctează. Gruparea de sub Drăgana a reușit să urce pe treapta secundă a ierarhiei, cu 28 de puncte, apropiindu-se de ASU Poli ce a pierdut categoric la Becicherecu Mic.

*Călin Moldovan: „În actul secund am fost mai proaspeți”

Știam forța adversarului, valoarea jucătorilor adverși din ofensivă și principala noastră preocupare a fost să nu primim gol. A doua repriză am fost mai proaspeți și am tranșat soarta jocului în favoarea noastră. Rezultatul este OK, iar runda ne-a convenit în condițiile apropierii la trei puncte de lider„, a spus antrenorul Călin Moldovan, care a remarcat și golul marcat de juniorul Afrapt. „Mă bucur pentru el că a înscris, pentru că a depășit pasa proastă. După două jocuri bune, cu FC Hunedoara și Național Sebiș au urmat alte două, cu Performanța Ighiu și CS Ineu mai puțin reușite. A căzut puțin moral, dar avem încredere în el pentru că este un copil cu mare potențial”

*Alexandru Afrapt, la primul gol în România

Cel mai tânăr echipier al Cugirului, Alexandru Afrapt, jucător venit de la Perugia a spart gheața în România, marcând primul său gol la nivelul unui joc de seniori. Acesta este originar din Sebeș și a fost cel mai mic, ca și vârstă fotbalist trecut pe foaia oficială a partidei de sub Cetate.

Sunt bucuros că am înscris și că am învins într-un meci important. De asemenea sunt fericit că mi-am ajutat echipa și am cucerit 3 puncte în deplasare. Sper să mă descătușez, mai ales că intrasem într-o pasă proastă„, a menționat Alexandru, fotbalist în vârstă de 17 ani.

La confruntare au asistat antrenorii Marius Opric (ex-Metalurgistul), Adrian Iencsi (FC Hunedoara) și Adorian Himcinschi (Performanța Ighiu), însoțit de președintele Gheorghe Dănilă.

Metalurgistul Cugir este obligată să învingă în penultima etapă a turului, la Deva, în fieful nou-promovatei, pentru a nu pierde contactul cu liderul ASU Poli Timişoara şi a avea şanse reale de a ataca promovarea în eşalonul secund.

*min. 88: șut Huțanu prins de Iancău

*min. 87: Boloș în locul lui Dosan

*0-2. MIN. 83: NECȘULESCU a finalizat din cădere, din centrul careului, majorând scorul

*min. 73: triplă schimbare: Lintaru cu A. Suciu, respectiv Șuteu și L. Moldovan, înlocuiți cu Tăban și Huțanu

*min. 71: Itu a fost înlocuit de Piko

*0-1. MIN. 70, AFRAPT șutează de la 16 metri pe jos, în stânga portarului, care plonjează târziu

*min. 65: gol Cîrstean, cu capul anulat pe motiv de ofsaid

*min. 64: ocazia meciului, șutul lui Șaucă, din 10 metri a fost respins de un fundaș, din fața porții părăsite de Tiut, ieșit la un corner

*min. 62: Cîrstean l-a substituit pe inexistentul I. Radu

*min. 60: I. Radu lansat în lateral, trimite peste transversală

*min. 58: ocazie a Metalurgistului, șut Itu din 10 metri în plasa laterală dreaptă!

*min. 53: Lintaru a deviat periculos cu călcâiul în centrul careului, intervenție excelentă Goșa. Mult mai periculoasă rămâne Cetate Deva

*min. 46: foarfecă spectaculoasă Șaucă, de la 14 metri, pe lângă bara stângă

La pauză scor egal, după o repriză în care combatantele nu au șutat pe spațiul porții!

*min. 32: I. Radu l-a deschis pe Itu în centrul careului, intervenție excelentă Ungureanu

*min. 30: Șuteu a tras la colțul scurt, din 12 metri, în plasa laterală.

*min. 27: cap Lintaru, în plasa laterală după un corner Pribac.

*min. 5: centrare Făgărășanu, reluare din 5 metri în plasa laterală Șaucă, jucător care astăzi împlinește 26 de ani.

*min. 3: șut Chelaru mult peste transversală, de la 30 de metri.

Echipe de start:

CNS Cetate: Iancău – Ungureanu, Dosan, Boldea, Grunță – Vajda, Buzducea – Făgărășanu, Șaucă, Pribac – Lintaru; rezerva Al. Mariș – R. Kelemen, Șoit, A. Suciu, S. Boloș, Chelariu, Firan. Antrenor Marius Sîrbu

Metalurgistul: Tiut – L. Moldovan, Goșa, Șt. Radu, Bold – Afrapt, Chelaru, Necșulescu, Șuteu – I. Radu, Itu; rezerve Dragotă – Tăban, Huțanu, Cîrstean, Piko, Ghergar, Iovănescu. Antrenor Călin Moldovan.

Cugirenii sunt la 6 puncte distanţă de prima poziţie şi trebuie să cucerească „Cetatea” Devei, deşi oponenta traversează o serie excelentă, cu un singur eşec în precedentele 7 jocuri.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=1325]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea