Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, AFC Unirea Alba Iulia – ACS 2 Poli Timişoara 5-2 (3-1) “Alb-negrii”, prima victorie din retur, sub comanda lui Himcinschi, au predat „lanterna roșie”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AFC Unirea Alba Iulia a câștigat primul meci din retur, sub comanda lui Adorian Himcinschi, scor 5-2 (3-1), cu ACS Poli Timișoara 2, partidă disputată la Galtiu.

“Alb-negrii” au predat “lanterna roșie”, după ce au fost conduși 1-0 (gol Vasi, min. 8), marcând de trei ori consecutiv prin An. David (12), F. Morar (18) și Al. Giurgiu (35), răsturnând spectacolos scorul de pe tabelă. Imediat la reluare, S. Culda (50) a punctat din nou pentru cea mai clară victorie stagională a uniriștilor, ce au părăsit ultimul loc, adunând 16 puncte, mai marcând Pădurariu (75). Aflată în criză de puncte, echipa albaiuliană a învins într-un mod categoric, reușind să rupă și blestemul partidelor interne, care o apăsa amarnic, ultimul gol fiind marcat de Selagea (90+1).

*Himcinschi: „Aveam nevoie de această victorie”

Îmi felicit băieții pentru aceste trei puncte. Victoria are un rol covârșitor în plan moral, nu ne-a fost ușor, în ciuda scorului, începând meciul de la 0-1. Aveam nevoie de un succes acasă, aveam nevoie de încredere. Contează să reușim să evadăm din această zonă a clasamentului, una care nu ne face cinste. Până acum, rezultatele înregistrate au fost sub nivelul prestațiilor. Am avut în plus atitudine, dorință, iar aceasta a contat„, a concluzionat Adorian Himcinschi

Uniriștii au reușit a doua victorie internă, în aceste 90 de minute marcând totalul golurilor înscrise în precedentele 8 jocuri interne!

*5-2, MIN. 90+1: SELAGEA execuție perfectă de la 20 de metri, peste zid, a unei lovituri libere

*min. 87: Onacă a intrat în locul lui F. Morar

*min. 82: Schiau l-a substituit pe An. David

*4-2, MIN. 75: PĂDURARIU reduce ecartul, după o fază curioasă, la care balonul a luat o boltă ce l-a păcălit pe Suciu, la un duel cu G. Toma

*min. 60: a intrat Davidaș, a ieșit S. Culda

*min. 57: ratare mare a uniriștilor, S. Culda în poziție ideală la 8 metri, nu a reușit să lovească balonul

*4-1, MIN. 50: S: CULDA majorează avantajul, cu un șut la colțul lung, după ce a câștigat un duel cu un fundaș advers

*min. 48: galben pentru S. Culda

*min. 46: a intrat Andreici la oaspeți, a ieșit Murariu

*La pauză, Unirea conduce cu 3-1

*min. 45: oaspeții cer penalty, după o acțiue a lui Mailat

*min. 38: avertisment pentru D. Filip (Poli)

*min. 36:  a ieșit Iordache, a intrat Cochințu la Poli

*3-1, MIN. 35: AL. GIURGIU a marcat cu capul, la colțul scurt, după un corner executat de Selagea

*min. 22: înlocuire la vizitatori, a intrat Cherecheș (ex-Performanța Ighiu) a ieșit Vasi, autorul golului

*2-1, MIN. 18: F: MORAR a finalizat simplu din 6 metri, centrarea excelentă trimisă din stânga de S. Iacșa

*min. 18: șut Mailat de la 20 de metri, pe jos, prins de Suciu

*min. 14: pătrundere An. David încheiată cu un șut defectuos din poziție bună

*1-1, MIN. 12: AN. DAVID, lansat în adâncime, egalează, cu un șut de la 16 metri, din poziție centrală, perfect lansat de Selagea, oaspeții oprindu-se după ce un jucător aders era căzut la centrul terenului.

*0-1, MIN. 8: VASI a deschis scorul, la prima acțiune de poartă, cu un șut cu stângul în diagonală, în colțul lung, execuție din afara careului, după o respingere eronată a lui Scrob!

*min. 7: din pricina unei accidentări, Goguța a fost înlocuit de Iacșa, uniristul fiind suspect de entorsă la genunchi. Mijlocașul albaiulienilor a fost trasportat cu ambulanța la spital

Echipe de start: *AFC Unirea: Căt. Suciu – B. Ștef, Scrob, G. Toma, Ad. Matei – Goguța, Al. Giurgiu – F. Morar, Selagea, S. Culda – An. David; rezerve Petric – M. Oprea, Schiau, Onacă, Davidaș, Lăsconi, S. Iacșa. Antrenor Adorian Himcinschi.

*ACS Poli: M. Contra – D. Filip, Sturz, Fridrich, Iordache, Murariu, Bîrnoi, Mailat, Popan, Vasi, Pădurariu; rezerve Trifon, Strein, Andreici, Cochințu, Cherecheș. Antrenor Victor Collins.

Pentru a scăpa de „lanterna roşie”, gruparea albaiuliană trebuie să învingă, iar mâine să primească o mână de ajutor de la conjudeţeana Performanţa Ighiu, ce evoluează în deplasare, cu UTA „Bătrâna Doamnă” 2, penultima clasată din ierarhie.

[nggallery id=3633]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea