Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, AFC Unirea 1924 Alba Iulia – CNS Cetate Deva 1-0 (0-0) | Gol S. Culda pentru victoria menținerii în Liga a 3-a, N’Doye la primul eșec cu Deva!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AFC Unirea 1924 Alba Iulia a învins CNS Cetate Deva, la Galtiu, în ultima reprezentaţie internă, scor 1-0 (0-0), gol S. Culda (76), din lovitură liberă.

Un succes ce asigură menținerea în eșalonul terț pentru „alb-negri” și prima înfrângere pentru N’Doye pe banca Devei, care a ieșit definitiv din calculele promovării. „A venit și înfrângerea, deși meritam să câștigăm. Am ratat foarte mult, dar acesta este fotbalul, uneori joci prost și câștigi, în alte jocuri evoluezi bine și pierzi. Rămân la Deva și în campionatul viitor, dar ca și jucător. Le urez multă baftă adversarilor de astăzi”, a precizat „Ousmănescu„, asaltat pentru poze la finalul întâlnirii.

Devenii au jucat în inferioritate din minutul 53, când a fost eliminat Agache, dar au lovit barele de trei ori în prima repriză, în 15 minute, prin S. Szekely (31), Bloj (43) și Agache (45)!

După principiul „unii cu ocaziile, alții cu golurile”, s-a disputat partida de la Galtiu.

*Adorian Himcinschi: „Acum am dovedit din punct de vedere sportiv că merităm să fim în Liga a 3-a”

După trei înfrângeri consecutive la Galtiu, Național Sebiș, SM Lugoj și CSM Școlar Reșița, „alb-negrii” s-au impus la limită grație golului marcat de golgheterul Sebi Culda, din lovitură liberă.

Tot acest retur a fost unul foarte greu. Ne bucurăm că am reușit și din punct de vedere matematic să ne asigurăm continuitatea. Abia acum am demonstrat din punct de vedere sportiv că merităm să fim în Liga a 3-a. Diferența în această confruntare a făcut-o dorința, băieții fiind foarte motivați. A rezultat o partidă bună în fața fanilor și trebuie să mulțumim conducerii pentru că a fost alături de noi în acest sezon„, a concluzionat Adorian Himcinschi, ca a bifat două succese succesive, fără a primi gol.

În ce mă privește, această perioadă a fost fructuoasă. Am venit de la o echipă care se bătea la promovare, la o alta amenințată cu retrogradarea, în subsol presiunea fiind mai accentuată. În linii mari ne-am atins toate obiectivele: avem loc în Liga a 3-a, prin muncă tinerii din efectiv au crescut și mai pot să progreseze, pentru că există potențial, avem jucători la loturile naționale„, a încheiat Himcinschi.

 

Vizitatorii sunt conduşi de pe bancă de senegalezul Ousmane N’Doye, cel care în tur, a realizat un „hat-trick”, dar de patru runde a preluat funcţia de principal al devenilor.

*min. 84: șut din unghi Tat respins de Raț, apoi Joldeș a tras de la 18 metri puțin alături

*min. 78: S. Culda înlocuit de Davidaș

*min. 76: ocazie mare a oaspeților, șut din 6 metri peste Tecsi!

*1-0. MIN. 73: S. CULDA a deschis scorul dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, executat cu efect din lateral dreapta, bolta păcălindu-l pe Raț (execuție similară a uniristului cu cea de la Ighiu)!

*min. 72: Tat l-a înlocuit pe B. Ștef

*min. 71: Șut Vaștag de la 25 de metri alături

*min. 67: Joldeș a intrat în locul lui An. David

*min. 65: S. Szekely a fost înlocuit de Blănaru

*min. 60: Jude a intrat în locul lui Doboș

*min. 57: șut Selagea de la 17 metri peste transversală

*min. 55: Vaștag intră în locul lui Stoenac

*min. 53: Agache a fost eliminat după ce a primit al doilea galben, fault la Lăsconi, devenii rămân în inferioritate numerică.

min. 50: ratare Szekely din careu

*min. 46: înlocuire la gazde, Onacă în locul lui G. Toma

La pauză 0-0, în tribune aproximativ 300 de spectatori

*min. 45: a treia bară a oaspeților, Agache de la 18 metri, Suciu a respins în transversală!

*min. 43: o nouă bară a oaspeților, șut în diagonală Bloj ce a șters transversala!

*min. 41: avertisment pentru Tecsi

*min. 35: R. Cristian șut de la 20 metri prins de Căt. Suciu

*min. 31: șut violent S. Szekely de la 16 metri, în transversală, mingea a căzut în fața porții, devenii au cerut gol, iar Bloj a reluat afară din careul mic!

*min. 29: avertisment pentru uniristul Al. Giurgiu

*min. 27: galben Lăsconi

*min. 25: lovitură liberă de la 18 metri, Selagea, puțin peste vinclul drept

*min. 24: Agache avertizat pentru fault la Lăsconi, la limita suprafeței de pedeapsă, apoi primește galben Doboș pentru proteste

*min. 17: șut de la 20 de metri B. Stef, pe jos, reținut de Raț

*min. 13: scăpat singur, S. Culda trage din 8 metri, latereal stânga în Raț, ieșit în întâmpinare

Echipe de start:

AFC Unirea: Căt. Suciu – F. Morar, Scrob, G. Toma (46, Onacă), Ad. Matei – Al. Giurgiu, Selagea – B. Ştef (72, Tat), Lăsconi, S. Culda (78, Davidaș) – An. David (67, Joldeș); rezerve Petric – M. Oprea, Schiauș. Antrenor Adorian Himcinschi.

CNS Cetate: R. Bodea – Petresc, Agache, Cornea, Doboș – Bloj, R. Cristian, Boldea, Stoenac – Tecsi, S. Szekely; rezerve  Raţ – N’Doye, Făgărăşanu, Jude, Vaștag, Lupu, M. Blănaru. Antrenor Ousmane N’Doye.

Arbitri: Robert Avram, Lucian Tănase (Piteşti), Roxana Recorean (Mediaş); observatori Monica Rigo (Cluj-Napoca), Petrişor Chirițescu  (Braşov).

[nggallery id=3989]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea