Rămâi conectat

Sport

FOTO: Liga a 3-a, Performanţa Ighiu – Nouva Mama Mia Becicherecu Mic 0-1 (0-1) | Eșec rușinos, primul pentru Vasile Ursu, în întâiul joc de Liga a 3-a disputat la Ighiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

performanta-ighiu-nuova-mama-mia-66Antrenorul Vasile Ursu a suferit întâiul eșec pe banca tehnică a Performanței, scor 0-1 (0-1) cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, tocmai la întâiul meci de Liga a 3-a disputat la Ighiu, o “inaugurare” tristă!

Unicul gol a fost marcat de Z. Radu (37, din penalty), prestația amfitrionilor fiind una extrem de modestă, în fața a aproximativ 200 de suporteri. Nuova Mia este la primul succes împotriva formațiilor din Alba, după înfrângerile cu “alb-negrii” și Industria.

Performanța Ighiu continuă șirul dezamăgirilor, transformându-se din pretendentă la promovarea în eșalonul secund într-o formație anonimă de pluton, chinuită din interior. După victoria cu AFC Unirea Alba Iulia, a urmat căderea și principalul Vasile Ursu rămâne cu 4 puncte strânse în 3 etape, înaintea meciului de foc de la Galda!

*Vasile Ursu: „Am făcut ce a depins de mine, sunt multe probleme”

„Am alcătuit bine echipa, ce a depins de mine am făcut. Când nu sunt rezultate, antrenorul plăteşte. Am jucat modest în prima repriză, în a doua am schimbat sistemul, dar am avut ghinion, pentru că am ratat mult. Lucrez cu ce a fost aici, din punctul meu de vedere sunt multe probleme. La Galda, în derby-ul judeţean, Industria este favorită, prin prisma locurilor din clasament„, a apreciat antrenorul Ighiului după primul său eşec în eşalonul terţ.

*Promovarea… în anonimat!

Problemele interne materializate prin îndepărtarea antrenorului Adorian Himcinschi și a 4 jucători (Bold, Mintaș, S. Szekely și G. Toma) au bulversat total gruparea ighiană, ce a avut în portarul Tiut cel mai bun echipier. Cu un lot restrâns numeric, Performanța a suferit, fiind incapabilă să demonstreze ceva, evoluând dezlânat, fără orizont, singura ocazie reală fiind semnată de S. Turuș (59). Anul trecut, pe vremea aceasta, Performanța uimea din postura de nou-promovată, iar acum se prezintă extrem de rușinos.

Performanţa Ighiu revine acasă, pe terenul din Ighiu, pentru primul meci de Liga a 3-a din istoria comunei, contra bănăţenilor de la Nuova Mama Mia Becicherecu Mic.

În minutul 59, Ighiul putea egala, dar centrarea lui Circov a fost reluată cu capul de S. Turuș, din 3 metri, dar A. Culda a respins extraordinar! Se joacă încâlcit, dar Dumiter (83) – șut în diagonală, alături, mai ratează o ocazie bună a vizitatorilor.

La reluare, Ursu improvizează și trece la un sistem riscant, cu trei fundași (Gîț, Vlădia, Cornea), însă atacul este tot anemic (F. Himcinschi – 50, șut pe jos, reținut fără probleme de A. Culda). În criză de efectiv, ighienii nu au nici soluții pe banca de rezerve, cu excepția lui S. Turuș.

Tot Tiut își salvează echipa, cu o intervenție miraculoasă în fața lui Cl. Matiș, în careul mic, într-o fază iminentă de 2-0 (min. 55), după un corner.

*0-1, MIN. 38: Z. RADU a transformat un penalty, obținut de Dumiter, în duel cu Vlădia, ce a atacat imprudent

*Oaspeții au dominat primul mitan

Surprinzător, bănățenii au dominat prima repriză, șirul ocaziilor fiind deschis de șutul lui Dumiter (10) – reținut de Tiut. Aquino șutează periculos două minute mai târziu, iar în mintul 16 același Dumiter a scăpat singur cu portarul advers, dar Tiut a intervenit salutar. Și vizitatorii rămân periculoși, însă Aquino (20) nu poate împinge mingea în poartă de la câțiva metri.

Ighienii se trezesc târziu, amenințând numai printr-un șut trimis de Circov (23) și reținut de Culda. Din păcate, căpitanul gazdelor Ov. Turuș s-a accidentat, fiind înlocuit de Făgărășanu, banderola trecând pe brațul lui Circov.

Echipe de start: *Performanța: Tiut – Gîț, Ov. Turuș (23, Făgărășanu),Vlădia, Cornea – Keita, Boldea, Circov, Poiană – F. Himcinschi (54, S. Turuș), R. David; rezerve Mikloș – Cherecheș, Oțoiu. Antrenor Vasile Ursu.

*Nouva Mama Mia: A. Culda – Sturz, M. Toma, Albert, Dragu (21, Filip), Zurbagiu, Rebenciuc, Z. Radu, Aquino (60, Ponce), Dumiter, Cl. Matiș; rezerve Ciui – M. Stancu, D. Ciobanu, Pricop, D. Croitoru, . Antrenor Cosmin Stan.

Deşi s-a despărţit de o serie de jucători importanţi precum Bold, Mintaş, S. Szekely şi G. Toma, formaţia condusă de Vasile Ursu este obligată să câştige pentru a nu pierde contactul cu formaţiile fruntaşe, mai ales că runda următoare o aşteaptă, la Galda de Jos, derby-ul orgoliilor, cu Industria.

[nggallery id=2869]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 2-2 (1-0), în prima rundă din play-out | Gazdele, egalate în două rânduri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a remizat pe propriul teren cu Avântul Reghin, în prima rundă din play-off-ul Seriei 9 din eșalonul terț, scor 2-2 (1-0) joc în care amfitrionii au condus în două rânduri, dar au fost egalați de fiecare dată. Apărătorul gazdelor Vitinha a fost înlocuit la pauză și transportat la spital din pricina unei lovituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea