Rămâi conectat

Sport

FOTO. Levente Polgar, ultramaratonistul de origine maghiară, s-a ținut de cuvânt: A alergat de la Aiud la Alba Iulia, fluturând tricolorul, de Ziua Națională

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultramaratonistul Levente Polgar, aiudeanul de origine maghiară care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident feroviar, a alergat, de Ziua Națională, de la Aiud la Alba Iulia, fluturând drapelul tricolor și purtând un tricou cu Invictus, în semn de respect pentru militarii care luptă în teatrele de război, așa cum a declarat în urmă cu câteva zile pentru ziarulunirea.ro. 

 

Levente Polgar, în vârstă de 33 de ani, a vrut să sărbătorească Ziua Națională la Alba Iulia, oraș în care acum 98 de ani a avut loc Marea Unire și a venit din Aiud în alergare, pe marginea drumului. Cu toate că și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident de tren, el este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba.

”Când am alergat de la Aiud la Alba Iulia m-am gândit la sacrificiul pe care l-au depus eroii noștri. Nu poți să te gândești la lucruri negative de Ziua României. Cei 35 de kilometri i-am parcurs în trei ore și 10 minute. Am venit într-un ritm plăcut, nu ne-am forțat”, a spus Levi la Alba Iuia.

El a mai venit însoțit de un alt tânăr, Mircea Mureșan, care este cadru militar.

”Eu am un respect deosebit față de el și față de oamenii care au un handicap și vor să-și depășească condiția. Noi, care suntem sănătoși, putem face multe”, a declarat Mircea Mureșan.

levente-polgar03

Levente Polgar a declarat că a alergat ”sub umbrela Invictus” în semn de respect pentru militarii și soldații care luptă în teatrele de operațiuni, dar și pentru cei căzuți pentru apărarea patriei.

”Mișcarea Invictus este a veteranilor de război care au fost mutilați și care au suferit diferite accidente în războaie din afara țării”, a spus Levente.

El nu a participat în teatre de operațiuni, fiind muncitor în construcții, însă susține că va fi partenerul cel mai loial al militarilor răniți care luptă pentru apărarea patriei deoarece știe ce înseamnă o mutilare.

Cei doi au participat la depunerile de coroane și jerbe de flori la Statuia lui Mihai Viteazul, urmând să ia parte și la celelalte manifestări organizate de Ziua Națională la Alba Iulia.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din județul Alba, care a participat la multe curse de cel puțin 100 de kilometri, iar în vară a alergat de la Vama Jimbolia, la Vama Veche, purtând îmbrăcăminte pe care scria ”donați doi euro pentru a ajuta copiii bolnavi de cancer”. Traseul l-a finalizat în două săptămâni.

La vârsta de șase ani, Levi, care s-a arătat a fi un munte de ambiție, a fost lovit de tren în gara Aiudului și, cu toate că a rămas fără o mână, el nu a pierdut șansa la o viață normală, iar handicapul său nu l-a împiedicat să-și continue drumul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Atomic Blaj, debut la minibaschet masculin cu rezultate de apreciat la Festivalul Regional, prima participare oficială

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa Atomic Blaj a avut parte de un debut pozitiv la nivelul baschetului competițional juvenil. Echipa din „Mica Romă” a participat la prima ediție a Festivalului Regional de minibaschet, la Brașov, în „Zeiden Arena”. În fapt a fost prima participare oficială a unei echipe din Blaj la o competiție organizată de Federația Română de Baschet. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea