Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: La trei ani de la accident, Romaniţa Iovan, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, a făcut parastas în Munţii Apuseni, la locul tragediei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au trecut trei ani de la tragedia aviatică, petrecută în luna ianuarie 2014, în munţii Apuseni. An de an, Romaniţa Iovan comemorează amintirea fostului soţ în Apuseni la locul accidentului.

La acea vreme un avion de mici dimensiuni, pilotat de fostul soţ al Romaniţei Iovan, în care se aflau studenta Aura Ion şi cinci medici, avea misiunea de-a ajunge la Oradea. Acolo, cadrele medicale urmau să se ocupe parastas Adrian Iovan022de prelevarea de organe de la un pacient aflată în moarte cerebrală. Avionul avea însă să se prăbuşeascăîn Munţii Apuseni, la o altitudine de peste 1.400 de metri, lângă satul Petreasa, la limita judeţelor Cluj Napoca şi Alba.

După ce avionul la cârma căruia se afla Adrian Iovan s-a prăbuşit, atât el cât şi Aura Ion au cedat în faţa orelor lungi petrecute în frig, a rănilor şi a durerii.

La trei ani de la tragicul eveniment, Romaniţa Iovan încă nu a uitat ceea ce a mărturisit ca fiind „cel mai dureros moment din viaţa mea“.

Sâmbătă, 21 ianuarie, creatoarea de modă a ajuns  până în creierii munţilor, pentru a comemora tragedia în care fostul şoţ îşi pierdea viaţa. Acolo a avut loc şi slujba de parastas pentru Adrian Iovan la care au luat parte şi fiul acestuia cu Romaniţa, Albert, şi peste 100 de localnici şi invitaţi. Surorile studentei Aura Ion au ajuns şi ele la sfârşitul slujbei. Masa după parastas va avea loc la Căminul Cultural „Augustin Bena” din Horea.

Deşi aceasta divorţase de Adrian Iovan, an de an a decis să îşi arate regretul pentru pierderea suferită prin păstrarea doliului, dar şi a tăcerii în ceea ce priveşte subiectul.

[nggallery id=3287]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea