Rămâi conectat

Sport

FOTO: La naţionalele de marş, 10 kilometri, cinci medalii pentru mărşăluitoarele albaiuliene | Ana Rodean, a treia oară campioană naţională în 2016

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ana-rodean-cs-unirea-alba-iulia-2 Recent, la Bucureşti, s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de marş, seniori şi tineret, feminin, 10 kilometri şi masculin, 50 de kilometri, ultima competiţie de profil a anului, concurs în care atletele din Cetatea Marii Uniri au cucerit cinci medalii naţionale (două de aur, două de argint şi una de bronz).

Având dublă legitimare, CSU Reşiţa şi CS Unirea Alba Iulia (din motive financiare), Ana Rodean, Mihaela Acatrinei şi Bianca Molnar, sportive pregătite de antrenorul Gabriel Avram, au reuşit, fiecare, să se claseze pe podium.

*Ignorate la Alba Iulia, apreciate la Reşiţa…

„Am încheiat sezonul cu o zestre bună de medalii şi asta contează. Nu am vizat rezultate, cât mai ales clasări pe podium. Ana Rodean a fost la finalul unui sezon foarte încărcat şi foarte reuşit, iar celelalte două se află într-un stadiu incipient al pregătirii. Am realizat aceast duble legitimări, întrucât pe plan local, în Alba Iulia, nu se poate susţine performanţa, câtă vreme la Reşiţa este sprijinit efortul sportivilor. Deoarece autorităţile locale din Alba Iulia nu ne sprijină, a trebuit să găsim această soluţie, avantajoasă pentru toţi cei implicaţi, mai puţin pentru sportul judeţean”, a spus antrenorul Gabriel Avram (CS Unirea Alba Iulia).

*Ana Rodean, prezenţă la Jocurile Olimpice şi trei titluri naţionale!

Anul 2016 s-a dovedit unul extraordinar pentru Ana Rodean, care la 32 de ani şi-a împlinit visul, trecându-şi în palmares onoranta prezenţă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, cea mai importantă competiţie sportivă de pe mapamond. În plan intern, unirista a dominat concursurile, cucerind trei titluri naţionale, la maraton, 10 kilometri şi 20 kilometri marş, cucerind aurul în toate probele în care a concurat. Ignorate în Cetatea Marii Uniri, mărşăluitorele de la CS Unirea şi-au găsit aprecierea la Reşiţa, ana-rodean-cs-unirea-alba-iulia-1însă, din păcate, performanţele sunt comune.

Dar iată rezultatele înregistrate la recentele Campionate Naţionale:

*senioare: locul întâi, Ana Rodean (CSU Reşiţa – CS Unirea Alba Iulia), cu rezultatul 49:25.20, acestei distincţii individuale adăugându-se şi medalia de aur din concursul pe echipe; locul al doilea Mihaela Acatrinei (CSU Reşiţa – CS Unirea Alba Iulia), cu rezultatul 50:41.80, iar pe locul al 5-lea s-a clasat Bianca Molnar (CSU Reşiţa – CS Unirea Alba Iulia), cu rezultatul 52:52.10.

De asemenea, în competiţia feminină de tineret, Mihaela Acatrinei a cucerit medalia de aur, iar Bianca Molnar şi-a adjudecat medalia de bronz. La feminin, CSU Reșița s-a prezentat cu două echipe în concurs, în baza unei bune colaborări cu CS Unirea Alba Iulia. Cinci medalii au cucerit fetele, la senioare și la tineret. Astfel, echipa CSU Reșița a devenit campioană națională de senioare, iar la individual, primele două trepte ale podiumului au fost ocupate de Ana Veronica Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive cu dublă legitimare, CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Liliana Manolache, de la CSM Craiova. Cu timpul realizat în această cursă (50:41.80), Mihaela Acatrinei a cucerit medalia de aur la tineret, iar Bianca Molnar (CSU Reșița-CS Unirea Alba Iulia) a câștigat medalia de bronz.

Sursa foto: Expres de Banat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea