Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: La Alba Iulia Parcurile industriale din România au aniversat 10 ani de parteneriat și competență

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sala Senatului Universității 1 decembrie 1918 Alba Iulia a găzduit astăzi Conferința aniversară a Asociației Parcurilor Industriale Tehnologice Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri (A.P.I.T.Ș.I.A.R.), eveniment care a reunit reprezentanții unui număr de 20 de societăți comerciale în domeniu din județele Galați, Brașov, Prahova, Cluj, Iași, Giurgiu, Hunedoara, Tg Mureș, Alba.

parcuri industriale004Sub genericul ,,10 ani de parteneriat și competență’’, participanții au făcut un bilanț al activității în domeniu arătând că parcurile industriale au devenit acum atractive atât pentru investitori cât și pentru statul român, având în vedere că odată cu dezvoltarea lor sunt soluționate mai multe probleme, de la dezvoltarea regiunii până la reducerea șomajului. În deschiderea conferinței, dr.ing. Emil Nicoae Muntean, (reales ieri în funcția de președinte al A.P.I.T.S.I.A.R.) le-a transmis celor prezenți că asociația a reprezentat timp de un deceniu, implicare, inițiative și totodată rezultate importante în sprijinul structurilor de afaceri pe care le reprezintă.

,,Asociația parcurilor s-a constituit ca o necesitate firească în peisajul economic românesc, a devenit un partener important în plan profesional, juridic și social, în relațiile cu instituțiile statului și cu autoritățile publice locale în scopul promovării și protejări membrilor săi. În toți acești ani de adevărat pionierat a inițiat o serie de măsuri administrative menite să creeze un cadru legal propice înființării și dezvoltării parcurilor industriale, clusterelor și incubatoarelor de afaceri, structuri care reprezintă o viziune modernă de progres economic și social’’, a spus Emil Muntean.

Cuvinte de bun venit din partea organizatorilor, adresate participanților, au venit din partea rectorului Universității 1 decembrie 1918 Alba iulia, prof univ. dr. Daniel Breaz, a președintelui și vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, respectiv Florin Roman.

,,În țările dezvoltate ale Uniunii Europene, există zeci de companii care au decis să investească în dezvoltarea afacerilor în interiorul unor parcuri industriale, fapt ce a condus la atragerea de facilități, care nu trebuie ignorate. Din păcate, în România numărul parcurilor este scăzut în raport cu alte țări din spațiul european. Nici la nivelul județului nu stăm prea bine, existând un parc industrial în funcțiune, la Cugir și unul în derulare la Ocna Mureș. Trebuie să ne batem pentru astfel de structuri, întrucât ele înseamnă locuri de muncă, înseamnă tradiție. Exemplu în acest sens este Cugirul’’, a afirmat Ion Dumitrel.

Tot legat de acest moment aniversar, au mai fost transmise mesaje din partea directorului Direcției pentru Politici Fiscale și Bugetare Locale- Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice- Vasilica Baciu, președintele Asociației Incubatoarelor și Centrelor de Afaceri din România, Lajos Vaida. În ultima parte a manifestării au fost prezentate ,,Exemple de bune practici-parcuri industriale de succes’’, prilej cu care au făcut prezentări: Istvan Nagy-Parcul Industrial Tg. Mureș, Bogdan Purcherea-director general Compania TEA Cugir, Mihai Coca-administrator S.C. Tetarom Cluj – Napoca, Traian Bărbat-Secretar general A.P.I.T.S.I.A.R, Emil Nicolae Muntean-președinte APITSIAR și directo general Parcul Industrial Cugir. La eveniment au mai luat parte: Marian Aitai-director Consiliul Județean Alba, Romulus Micu-director general S.C. Uzina Mecanică Cugir, Radu Roșian-director Parcul Inustrial Cugir, Mircea Țârlea S.C. Sucursala de Apă Cugir. La final, organizatorii i-au invitat pe participanţi să viziteze Muzeul Naţional al Unirii.

Constantin PREDESCU  

[nggallery id=542]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea