Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Joi seara, orașul Câmpeni a fost animat de festivități pentru copii dedicate Crăciunului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși în seara zilei de joi, 19 septembrie, în piața din centrul orașului Câmpeni se înregistrau temperaturi negative, acestea nu au împiedicat pe cei aproximativ 200 de copii din localitate să vină însoțiți de membri ai familiei și dascăli pentru a-l întâmpina pe Moș Crăciun și a primi de la acesta cadouri.

În cuvântul de deschidere rostit de primarul Călin Ioan Andreș, acesta a precizat că instituția pe care o conduce a reușit și în acest an să adune prin bunăvoința celor 29 de firme locale suma de 140.000 de lei din care moșul a oferit daruri sub formă de dulciuri celor 1.100 de preșcolari și elevi din ciclul primar și gimnazial ai unităților școlare din oraș, mulțumind totodată acestora pentru ajutor și transmițând că Moș Crăciun va mai sosi încă o dată duminică după-amiază în altă parte a orașului.

Până la venirea moșului, un sobor de preoți din oraș au rostit o slujbă religioasă care a fost urmată de un recital de colinde oferit de grupuri de elevi ai Școlii Gimnaziale Câmpeni alături de care au cântat primarul și viceprimarul Mihail Trifa.

Fiind aşteptat cu multă nerăbdare de copilaşi ca și în alți ani din urmă, Moș Crăciun a sosit în mijlocul lor şi de data aceasta cu o mașină de pompieri, s-a urcat pe scenă, a ascultat câteva poezii și colinde rostite de cei mai curajoși micuți și a împărțit daruri, iar la  sfârșitul evenimentului copiii și locuitorii orașului au putut asista cu bucurie la un foc de artificii impresionant care a luminat cerul orașului.

În tot acest timp, Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Avram Iancu” a organizat în parcul cu același nume aflat lângă locul sosirii moșului, prima ediție a Târgului de Crăciun „De la noi, cu drag, pentru voi”.

Profitând și de numărul mare de persoane care îl așteptau pe Moș Crăciun, timp de aproximativ 2 ore elevii școlii au suportat frigul expunând spre vânzare la sume modice diferite lucruri realizate în cadrul orelor de educație tehnologică, băuturi calde și produse alimentare.

Acest târg  este  încă una din  activitățile de binefacere ale acestor elevi desfășurate cu ocazia sărbătorilor de iarnă care au ca scop obținerea de fonduri pentru cadouri ce vor fi oferite copiilor nevoiași. El s-a desfășurat după ce cu o zi înainte talentații elevi coordonați de prof. Sanda Bold au încasat altă sumă de bani din prezentarea cu mult succes a piesei ” Moș Crăciun și cei șa(pt) se spiriduși” în cadrul unui spectacol de teatru de la Casa de Cultură a orașului.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=918]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea