Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ivana Ciorînga, o nouă tenismenă talentată, pusă în valoare la TC Sun Alba Iulia | “Nole” Djokovic, idolul jucătoarei de 10 ani din Timişoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ivana Cristiana Ciorînga, legitimată la clubul TC Sun din Alba Iulia, a atins maximul de puncte posibile la turneele de simplu de la categoria 10 ani, turnee desfăşurate sub egida Federaţie Române de Tenis (FRT), câştigând toate competiţiile la care a participat.Ivana Cioringa TC Sun Alba Iulia 8

Ea a început tenisul de camp la vârsta de 6 ani și 3 luni, după cum ne-a istorisit tatăl fetiței, Sasha, și iat-o nedesprinzându-se de rachetă…

Din momentul în care a pus mâna pe rachetă, am simțit că se naște în ea o pasiune care e la fel de vie și azi! Pur și simplu iubește acest sport și îl face cu mare plăcere, ca și în prima zi.”

Ivana are 9 ani, este din Timişoara şi s-a transferat la Alba Iulia pentru a performa alături de Alexia Mărginean la proba pe echipe de la Campionatul Naţional de Tenis de Câmp de la Brăila, categoria de vârsta 10 ani fete. Ele au fost singurele jucătoare care s-au calificat în primele 16 locuri la această competiţie, din 64 de concurente, fiind născute în 2006.

”Se antrenează de 4-5 ori pe săptămână la complexul Helios sub îndrumarea antrenorului Călin Miloș, și învață la Liceul de Informatică Grigore Moisil, clasa a patra, cu rezultate foarte bune, participând cu succes și la concursuri de matematică, materia ei preferată. Datorită experienței din tenis, nu are nici un fel de emoție înaintea vreunui concurs de matematică, română sau eveniment important la școală, a mai spus Sasha Ciorînga.

Ivana a fost de asemenea prima jucătoare care a câştigat un turneu FRT la numai 8 ani în anul 2014.

La 7 ani și  jumătate a trăit un moment emoționant la semifinalele Cupei Davis, la Beograd; am reușit să trecem cumva după cordonul de securitate și să facilităm întâlnirea cu marele campion Novak Djokovic. A fost atât de emoționată încât nu a avut puterea să se îndrepte spre el, cum făceau ceilalți, care doreau să smulgă un autograf, dar el a observat-o și a venit la ea, a mângâiat-o pe creștet și i-a oferit mult râvnitul autograf pe minge. Șocul întâlnirii a fost atât de puternic încât Ivana a plâns în hohote! Am întrebat-o după ce s-a liniștit de ce a plâns și mi-a răspuns că ea nu a văzut vreodată pe viu nici un mare campion, iar Djokovic e cel mai mare star de pe planetă. Din acel moment parcă și atitudinea ei pe teren s-a îmbunătățit și mai mult, și a început să își dorească să devină ca idolul ei. Ivana s-a remarcat datorită faptului că la competiții dă totul; de obicei jucătorii sunt mai slabi la meciuri oficiale decât la antrenament, dar la ea e invers. La vârsta de 8 ani a reușit să joace meciuri de 3 seturi de câte 3 ore jumătate, în soare, întorcând rezultatul cu fete cu doi ani mai mari. Un an diferență, la vârsta asta, în tenis, înseamnă enorm și pe plan fizic, tehnic dar și pe plan psihic”.

Începând cu data de 01 ianuarie 2016 va ocupa unul din primele două locuri în clasamentul naţional la categoria de 10 ani fete, în prezent situându-se pe locul 8.

Când dorința de a se antrena sau de a participa la concurs vine din interiorul ei, totul pare atât de natural și de simplu, iar rezultatele doar o consecință firească. Eu sunt o fire foarte pozitivă și cred că și Ivana îmi seamănă. Nu îmi place să vorbesc despre greutăți și să mă victimizez, cum din păcate se întâmplă la majoritatea interviurilor sau reportajelor despre tenis. Se știe că tenisul este un sport scump și că orice familie cu venituri medii din orice țară din lume întâmpină greutăți financiare, care cresc de la an la an, odată cu apropierea de seniorat, dar așa cum ne așteptăm de la copiii noștri să fie acel unu dintr-un milion care să răzbească și să fie primul, așa sunt încrezător că și noi, părinții, vom găsi metode să îi susținem din toate punctele de vedere”. 

A câştigat 4 turnee de dublu la 10 ani şi un turneu naţional pe echipe, la Băile Govora, împreună cu Alexia Mărginean.

Deşi este cu 3 ani mai mică, Ivana s-a înscris până acum la 2 turnee de 12 ani. La prima participare a şi obţinut locul 1 la dublu iar la al doilea turneu de categoria 1, a obţinut locul 2, urcând dintr-un foc 73 de locuri în clasamentul naţional de 12 ani.

La sfârşitul acestui an are loc transferul ei la Timişoara. A fost un an plin de realizări pentru ea, fiind o jucătoare care ştie ce vrea, care munceşte mult şi care îşi doreşte să câştige. Titlurile și medaliile adjudecate au adus judeţul Alba în topul campionilor. Felicitări şi cât mai multe victorii în viitor!

[nggallery id=1154]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea