Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO / IPJ ALBA: 66 de infracţiuni şi 1.025 de contravenţii, constatate, în weekend. Sancțiuni de peste 200.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din judeţul Alba au desfăşurat zeci de acţiuni punctuale, în sistem integrat, în baza unui plan elaborat la nivel naţional.

În această perioadă, zilnic, au acţionat, în medie, 200 de poliţişti, care au constatat 66 de infracţiuni şi au aplicat 1.025 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 296.811 lei.

În perioada 12 – 14 mai 2017, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, au desfăşurat acţiuni cu efective mărite, pentru creşterea siguranţei cetăţenilor.

Astfel, au fost organizate un număr de 66 de acţiuni punctuale şi controale, pe liniile de muncă din competenţa poliţiei, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

În urma acestor acţiuni, polițiștii au constatat 66 de infracţiuni dintre care una 9 de natură judiciară, 5 de natură economică, 9 la regimul armelor şi al substanţelor periculoase, 19 infracţiuni rutiere, 3 la Codul Silvic, 21 alte genuri de infracţiuni şi 1.025 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 296.811 lei.

Dintre abaterile contravenţionale, 152 au fost aplicate la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 686 la OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, 50 pentru încălcări ale normelor legale privind activităţile de natură economică, 19 pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, iar restul la alte acte normative.

Dintre sancţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 337 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 27 pietonilor ce s-au angajat în traversări neregulamentare iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată au fost reţinute 47 de permise de conducere, din care 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au indisponibilizat 4 arme ai căror proprietari nu a respectat prevederile legale privind deţinerea, au constatat 9 infracțiuni şi au confiscat 46 de kilograme de produse de protecţie a plantelor.

Poliţiştii de investigaţii criminale au constatat 9 infracțiuni de natură judiciară, au  făcut 27 de verificări la persoanele arestate la domiciliu, au dat în urmărire 6 persoane, au depistat două persoane urmărite şi 3 minori plecaţi voluntar de la domicilii, au făcut 3 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 3 mandate de executare a pedepsei închisorii.

În urma controalelor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, la mai multe societăți comerciale, au fost constatate 5 infracţiuni, au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 4.542 lei.

[nggallery id=3957]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea