Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Investiții în centrul istoric al Aiudului. Primăria vrea să înscrie orașul în circuitul turistic, prin lucrări de reabilitare și modernizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul istoric al municipiului Aiud nu reprezintă doar mărturia existenței noastre trecute, ci și posibilitatea deschiderii către viitor, șansa de a înscrie orașul în circuitul turistic istoric și cultural”, transmit reprezentanții primăriei Aiud.   

Începând cu vara anului 2017, Primăria municipiului Aiud își stabilește ca obiectiv  prioritar înscrierea centrului istoric în circuitul turistic prin lucrări de reabilitare la Turnul Măcelarilor și la Turnul Cizmarilor, valoarea alocată acestor lucrări prin lista de investiții fiind de 230.000 lei, începând cu actualizarea documentației tehnice, transmit reprezentanții primăriei Aiud.

 

Pentru construirea identității culturale a acestui spațiu, se vor derula și lucrări de amenajare cu piatră cubică a trotuarelor de pe latura de nord și cea de vest a cetății. În paralel cu aceste demersuri, Parohia Reformată Aiud va demara lucrări de reabilitare totală, internă și externă, a Bisericii Reformate din incinta cetății și a curții acesteia, eligibile pe Axa 5, O.S. 5.1. Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Nu în ultimul rând, se vor efectua lucrări de reabilitare a zonei adiacente străzii Bethlen Gabor de către Eparhia Reformată de Ardeal, prin reabilitarea imobilelor aflate în proprietatea eparhiei, așa-numitele ”locuințe ale profesorilor”, realizând astfel pași importanți către modernizarea accesului aiudenilor spre Parcul Municipal Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea