Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| ”Învață să circuli corect’’ – Dezbatere pe teme de legislație rutieră la Colegiul Tehnic ”Ion D. Lăzărescu’’ Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu’’ Cugir s-a desfășurat  la finele săptămânii trecute, ultima parte a proiectului  ”Învață să circuli corect”, demers realizat de instituția tehnică de învățământ în parteneriat cu Poliția orașului Cugir – Compartimentul Rutier.

elevi06În acest sens, directorul colegiului, dr.ing Alexandru Micaciu (deținător al atestatului de profesor de Legislație rutieră) împreună cu agent șef principal de poliție, Ionel Alexandrică au  organizat o dezbatere având ca temă cunoașterea legislației rutiere în ceea ce privește circulația pe drumurile publice, având în vedere că mulți dintre elevi au calitatea de conducători de vehicule (biciclete, scutere, mopede, autoturisme etc).

Aceștia le-au reamintit  elevilor din clasele a XI-a și a XII-a  normele rutiere în vigoare, aplicabile în mediul urban în vederea realizării  unor deplasri corecte și fără incidente pe drumurile publice.  S-a făcut referire la identificarea și respectarea semnificației indicatoarelor de circulație rutieră, aplicarea unei conduite corespunzătoare pe drumurile publice. A fost evidențiat faptul că beneficiarii respectării legislației rutiere sunt atât elevii ca persoane implicate, precum și cadrele didactice sau comunitatea locală ca urmare a comportamentului corespunzător al acestora, dar și autoritățile locale (poliția), care beneficiază de atitudinea elevilor, reflectată în reducerea sau chiar eliminarea implicării acestora în evenimente rutiere.  Agentul șef principal Ionel Alexandrică a ținut să le reamintească elevilor cazuri recente de accidente rutiere, în care au fost implicați tineri, consecințele acestor evenimente, dar  a făcut și precizări cu privire la principalele sancțiuni care se aplică în diferite situații.  În final, liceenii şi polițiștii au purtat discuţii interactive pe marginea informaţiilor transmise.

Activitatea pe această temă s-a încheiat cu un miniconcurs, în urma căruia Denisa Fîntânar și Robert Dicu(clasa XI-a A) au fost premiați pentru răspunsurile acordate. La eveniment a luat parte și profesorul Ionuț Iancu, care a sprijinit organizarea acestei activități.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2183]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 38.000 de lei, într-o singură zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: Amenzi de peste 38.000 de lei, într-o singură zi Polițiștii și jandarmii din Alba au continuat luni, 15 aprilie, acțiunile în sistem integrat pe raza județului. Au dat amenzi de peste 38.ooo de lei și au reținut 7 permise de conducere. Ieri, 15 aprilie 2024, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea