Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Interes mare pentru prezentarea moţiunii Monicăi Macovei la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moţiunea „Reformiştii”, aparţinând Monicăi Macovei, a stârnt interesul democrat-liberalilor din Alba. Aceştia s-au prezentat în număr neaşteptat de mare la ultima din cele trei vizite întreprinse de candidaţii pentru şefia partidului.

Peste o sută de membri PDL au venit la prezentarea moţiunii Monicăi Macovei la Alba Iulia. Peste 60 din aceştia sunt delegaţi care vor lua parte la convcenţia din 23 martie. Chiar dacă o bună parte din delegaţii din judeţul nostru s-au declarat de partea Elenei Udrea, numărul participanţilor la întâlnirea de astăzi a fost mai mare decât cel de la vizita fostului ministru de la Turism.

Platforma propusă de Monica Macovei a reuşit să îi convingă pe unii din delegaţi. În ceea ce priveşte figurile marcante ale PDL Alba, moţiunea prezentată astăzi a avut impact asupra fostului secreatr de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea şi asupra consilierului judeţean Marcel Simion.

Oana Badea: „Susţin femeile în politică şi vă spun că o să votez cu Monica Macovei”.

Marcel Simion: „Omul din PDL de care se teme USL este Monica Macovei. Voi vota cu ea”.

Silviu Ponoran: „PDL are nevoie de reformare, iar cea mai mare şansă de reformare o văd aici”.

Alături de Monica Macovei, au venit la Alba Iulia Adrian Papahagi, Cristian Roman şi Cristian Preda. Toţi aceştia au vorbit depre principalele atuuri pe care le are Macovei în lupta pentru şefia PDL. Din punctul lor de vedere accentul se pune pe decenţă, credibilitate şi curaj.

Toţi cei care au luat cuvântul au atacat mai mult sau mai puţin subtil atitudinea unor colegi de partid care au afişat opulenţă, în momentele în care populaţia devenea din ce în ce mai săracă.

Aceştia au mai spus despre Elena Udrea că „nu va recâştiga încrederea populaţiei în viitorii 5 – 6 ani”. Un alt aspect subliniat de Macovei a fost cel legat de plecările din PDL către PNL. Aceasta condamnă „migrările” către USL, spunând că “Nu putem face opoziţie credibilă atâta timp cât facem cântece de sirenă la PNL. Nu facem altceva decât să derutăm electoratul care aşteaptă această opoziţie.”

Totodată, Monica Macovei a lăudat rezultatele obţinute în Ardeal şi în judeţul Alba, în mod special, de către organizaţiile PDL. Ţinta stabilită de echipa acesteia a stabilit ca ţintă pentru următoarele alegeri recâştigarea electoratului pierdut precum şi votul celor care în ultimii ani au refuzat să se prezinte la alegeri. Concret, se doreşte obţinerea voturilor a 35% din alegători.

Până la următoarele alegeri, Monica Macovei doreşte ca PDL să facă o opoziţie puternică, accentuând rolul pe care îl are balanţa dintre putere şi opoziţie în democraţie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea