Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Încă o zi de proteste față de scumpirea RCA, în Alba. Zeci de autocamioane au circulat cu viteză redusă între Sebeș și Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest transportatori alba `Luni, 29 august, a fost din nou protest împotriva scumpirii RCA, în județul Alba. Zeci de autocamioane au circulat cu viteză redusă pe DN1, între Sebeș și Alba Iulia, traficul rutier desfășurându-se astfel cu dificultate.

Transportatorii își exprimă din nou nemulțumirea față de modul în care autoritățile statului înțeleg să rezolve problema RCA. Aceasta este o problemă care ține de siguranța națională.
Jaful pus la cale de ASF împreună cu asigurătorii tinde să distrugă un segment important al industriei românești”, a transmis președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga.

Pe acest tronson, atât lunea trecută, cât și marți, în urmă cu două săptămâni (n.a. pentru că luni a fost sărbătoare și zi liberă – Sfânta Maria Mare), au avut loc alte două proteste. Transportatorii par să nu se lase, iar așa cum au anunțat încă de la prima manifestare, ies în stradă în fiecare zi de luni.

Secretarul general al Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Mircea Matei, declara săptămâna trecută că protestele vor continua ”până când Guvernul conștientizează că la conducerea ASF-ului se află niște ticăloși”.

”Ne menținem poziția și o să ne manifestăm până când cei din guvern vor înțelege că la conducerea ASF-ului sunt niște ticăloși. Deci îmi asum responsabilitatea la ceea ce spun acum. Protestăm până protest transportatori alba2când guvernul va conștientiza că la conducerea acestei instituții se află niște ticăloși. Sunt zeci de transportatori care protestează. Se circulă cu viteză redusă: 30-40 km/h. (n.a. acestea) Sunt doar semnale de alarmă. Sunt pași premergători protestului național. Se împart afișe cu mesajul ”Protestez RCA” pentru ca oamenii să conștientizeze (n.a. scumpirea), pentru că mulți nu știu și o să afle când își plătesc polița de asigurare. Vreau să vă spun că reacția este foarte pozitivă din partea oamenilor (n.a. șoferilor). Acestea se înmânează conducătorilor din trafic pentru a-i forma și pentru a conștientiza ceea ce se întâmplă”, a spus Mircea Matei.

Vedeți și FOTO-VIDEO| REVOLTA împotriva RCA: Transportatorii au ieșit din nou în stradă. PROTEST zgomotos, pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș

Vedeți și Zeci de transportatori protestează din nou, pe DN1, între Alba Iulia și Sebeș, față de scumpirea RCA

Vedeți și FOTO-VIDEO: Transportatori din 4 județe au PROTESTAT în Alba, împotriva prețului RCA: ”La 10 polițe practic noi facem cadou un camion asiguratorilor”

Pe tronsonul Alba Iulia – Sebeș s-a circulat, în ultima perioadă, cu mare dificultate. La unele ore ale zilei distanța de 15 kilometri se parcurgea în aproximativ o oră, din cauza coloanelor de mașini care se formau pe acest tronson.

Transportatorii rutieri români intră în grevă japoneză şi vor circula zilnic, timp de o oră, cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la nivelul maximal de 4.907 lei / an, potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Totodatã, UNTRR îi invită pe transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sã-şi punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

Imaginile au fost trimise pe adresa redacției de către președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea