Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: În organizarea Parohiei Greco-Catolice din Cugir, a luat startul Tabăra româno-italiană

Ziarul Unirea

Publicat

în

tabara romano italiana cugir14În perioada 2-9 august 2015, la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” din Cugir se desfășoară cea de- a X-a ediție a Taberei româno-italiană organizată cu sprijinul Parohiei Greco-Catolice din localitate, al cărei paroh este părintele Codrea Viorel.

Dacă în primul an numărul copiilor participanți era de 36, anul trecut numărul acestora a ajuns la 361, iar anul acesta se estimează o participare cu mult mai mare, având în vedere prezența copiilor de toate vârstele din Cugir, la care se adaugă copii și din Vinerea, Șibot sau Sebeș.

Programul taberei se desfășoară începând cu Sfânta Liturghie oficiată la ora 8 dimineața, urmată de activități destinate grupelor de copii împărțiți pe vârste. Activitățile ce se desfășoară în sala de sport a liceului, sub conducerea animatorilor instruiți în anii anteriori de către italieni,  încep în fiecare zi cu dansuri precum: Tutti a tavola, Ciao, Five, El simbolo, Sotto Sopra, Krauten Tanze, Dansul pinguinului ș.a, urmate de atelierele pentru copii și tineret ce vor cuprinde activități de genul  – trenul numerelor, copac din frunze, flori de legume, prăjituri din plastilină, animale din plicuri etc.

Programul include și jocuri pentru copii ca: Sponge Bob, popice umane, traseu farfurii , bowling, dans printre sticle, tunel baloane și jocuri pentru tineret, precum: ceasul, insule, ștafeta cu mingea, marele tunel, jocuri sportive pe echipe -fotbal, handbal, baschet.

Va participa la tabară și echipa de teatru a Casei de Cultură din Cugir condusă de actrița Maria Dodoc. Sâmbătă, 8 august, va avea loc premierea din cadrul concursurilor organizate în tabară.

De menționat că, în organizarea activităților taberei sunt incluse cele două organizații Astru a căror președinți sunt  Iulia Albu și  Alexandru Codrea , respectiv asociația  AGRU , a cîrei presedintă este d-na preoteasă Ioana Codrea.

 Marcel Constantin UNGURIANU

[nggallery id=802]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea