Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: În 4 iulie Crucea Roșie Română împlinește 139 de ani de activitate. Filiala Alba sărbătorește evenimentul prin muncă – asigură sprijin persoanelor vulnerabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 4 iulie 2015 Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește 139 de ani de istorie și activitate umanitară. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor marca evenimentul prin acțiuni de sprijin pentru persoane vulnerabile.

cr3În judeţul nostru, voluntarii Crucii Roşii Române Filiala Alba au planificat în această zi , începând cu ora 10.00, în Parcul Cetăţii din municipiul Alba Iulia, activităţi dedicate comunităţii locale, după cum urmează:

10.00-14.00 – Măsurarea tensiunii și a glicemiei; Jocuri cu copiii

14.00-15.00 – Prezentarea echipamentului de intervenție în caz de la dezastre şi demonstraţie de prim ajutor

16.00-19.30 – Măsurarea tensiunii și a glicemiei

21.00-22.00 – Crearea unei cruci roșii din lumânări

22.00 – Lansarea a 139 lampioane roșii și albe la unison

[nggallery id=718]

”Sărbătorim astăzi nume sonore ale istoriei și culturii române – Regina Maria, Regina Elena, Regina Ana, George Enescu, Grigoraș Dinicu, Cella Delavrancea – care au contribuit cu spiritul lor umanitar la alinarea suferințelor celor mai vulnerabile persoane. Primul sediu al organizației a fost deschis în Spitalul Colțea din București, de un grup de oameni cu suflet nobil – Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, Gr. G. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Carol Davila, semnatarii actului de înființare al Crucii Roșii Române.

Istoria Crucii Roșii Române s-a împletit cu istoria țării noastre. An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile, adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populația țării greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zonele afectate de dezastre naturale.

Numai anul trecut, Crucea Roșie Română a sprijinit 272 968 de familii și persoane singure cu alimente de bază, produse de igienă, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și rechizite. Deși anul trecut, România nu a fost afectată de dezastre semnificative, totuși Crucea Roșie Română a avut 139 de intervenții în situații de urgență precum incendii, caniculă, înzăpezire sau alunecări de teren, 30 635 de persoane beneficiind de sprijin material. Mai mult de 30 000 de persoane localizate în zone de risc, au beneficiat de programe de pregătire pentru a ști cum să acționeze în caz de dezastre. Peste 20 000 de persoane au fost pregătite în acordarea primului ajutor de bază. Donarea de sânge voluntară și neremunerată s-a situat, de asemenea în atenția noastră, astfel 3 807 persoane au donat sânge. La nivel național s-au derulat 179 de programe și proiecte sociale și 205 de proiecte și campanii de educație pentru sănătate. Prin serviciul „Căutări persoane” am soluționat 226 de cazuri pentru restabilirea legăturilor cu familia. Promovarea valorilor umanitare, activitate specifică Crucii Roșii, s-a materializat prin acțiuni de informare adresate tinerilor, astfel peste 4 000 dintre aceștia știu mai mult despre toleranță, respect și umanitate”, spun reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Voluntarii din toată ţara vor participa la diferite activități destinate marcării evenimentului: expoziții de fotografie, jocuri și concursuri pentru copii, spectacole în aer liber

În București, la invitația Președintelui Crucii Roșii Române, Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta a României, angajați, voluntari și parteneri ai Crucii Roșii Române vor marca acest eveniment la Palatul Elisabeta. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea