Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Implementarea sistemului calităţii în companii pe agenda de dezbateri a Clusterului PrelMet Transilvania

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Centrul de Reuniuni Academice aparținând Universității ,,Lucian Blaga’’ Sibiu s-a desfășurat luni, 27 aprilie a.c, o nouă reuniune (cea de-a V-a) a Clusterului Emergent PrelMet Transilvania, proiect cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională-Programul Operațional Sectorial ,,Creșterea Competitivității Economice’’ ,,Investiții pentru viitorul dumneavoastră’’.

prelmet007Tema Conferinței: ,,Implementarea sistemului calității în companii,’’s-a dovedit o dezbatere importantă menită să evidențieze că politica europeană de promovare a calității se elaborează și se implementează doar printr-o participare și implicare a tuturor factorilor interesați: întreprinderile ca motor al economiei europene și principal furnizor de prosperitate al populației din Europa, organizațiile specializate în activități specifice managementului calității, autorități naționale cu responsabilități în eleborarea și implementarea politicilor naționale de promovare a calității, instituții UE, alte organizații interesate.

Cuvântul de bun venit adresat participanților i-a revenit prof.univ.dr.ing.Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga, care și-a exprimat satisfacția că un asemenea eveniment are loc la o valoroasă instituție din inima Transilvaniei, membră a Clusterului, iar tema abordată este extrem de importantă, în contextul în care competitivitatea unui stat depinde de gradul de implementare a instrumentelor, metodelor și tehnicilor de management al calității.

La rândul său, președintele Clusterului, dr. Ioan Bele a mulțumit Universității Lucian Blaga pentru că în urmă cu doi ani a acceptat să devină membru al Clusterului, iar faptul că au existat rezultate pozitive la nivelul asociației se datorează și contribuției majore și a sprijinului acordat de Universitatea Lucian Blaga.

,,Sperăm ca și pe viitor să avem o colaborare la fel de bună și cred în dezvoltarea unor relații la fel de valoroase’’, a mai spus Ioan Bele.

A urmat o informare cu privire la participarea Clusterului PrelMet Transilvania la Hannover EU Matchmaking Cluster Event (Germania), prezentată de conf.dr.ing.Gheorghe Avram-vicepreședinte al Clusterului.

In comparatie cu celelalte manifestări, de această dată, conferința s-a desfășurat pe o singură secțiune, cu tema ,,Sistemul Calității în Companii’’ moderată de prof.univ.dr.ing.Ioan Ardelean de la Universitatea Tehnică Cluj –Napoca, urmată de discuții moderate de conf.univ.dr.ing. Adrian Tulbure de la Universitatea 1 decembrie 1918 Alba Iulia.

Cele 7 lucrări prezentate s-au referit la: ,,Îmbunătățirea Șase Sigma și managementul cunoașterii,o abordare integrată cu aplicații în industrie’’- (prof.univ.dr.ing. Claudiu Kifor-prorector al Univ. Lucian Blaga, Sibiu); ,,Aspecte ale calității energiei în procese industriale’’- (conf.univ.dr.ing Adrian Tulbure Univers. 1 Decembrie 1918 Alba Iulia); ,,Necesitatea controlului de calitate pentru expertiza tehnică’’- (lect.univ.dr.ing. Mihaela Ciortea-Univ. 1 decembrie 1918 Alba iulia); ,,Bune practici în aplicarea 5S, ș.l’’ (dr.ing. Lucian Lobonț-șef lucrări, Univ. Lucian Blaga, Sibiu); ,,Simplificarea documentației de management al calității’’- (dr.ing. Mihai Zerbeș-șef lucrări Univ. Lucian Baga, Sibiu; ,,Standarde și parteneriate în domeniul de activități al COMPA Sibiu’’- (dr.ing. Octavian Suciu); ,,Considerații inovative pentru asigurarea calității’’- (prof.univ.dr.ing. Ioan Ardelean -Universitatea Tehnică Cluj-Napoca);

Au onorat evenimentul în calitate de invitați: prof.univ.dr.ing. Paul Brîndașu, vicepreședinte Cluster (Univ. lucian Blaga), prof.univ.dr. Livia Dana Beju (Univ. Lucian Blaga), dr. ing Emil Muntean-prim vicepreședinte Cluster- Cugir, conf.univ.dr.Ionela Gavrilă Paven-Univ. 1 Decembrie Alba iulia-vicepreședinte Cluster, dr.ing. Constantin Avădanei-Cugir (a depus Referat ,,Considerații privind implementarea sist. de management al calității în companiile Clusterului), Simona Ștefan-secretar Cluster, Cugir, ing Călin Moraru –reprezentant Nova Grup Cugir, Laurențiu Grobnicu –Compa Sibiu, Andra Muntean –Cugir.

La final, dr. Ioan Bele i-a informat pe participanți că ,,firma germană ,,BRANDL’’ Sibiu o firmă agreată de noi, care va conduce la dezvoltarea asociației, și-a depus cererea de aderare la Clusterul PrelMet Transilvania, urmând ca în viitorul apropiat să fie votată în forul de conducere al Clusterului’’ Domnia sa a mai precizat că următorul eveniment al PrelMet va avea loc in luna mai la Cugir.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=399]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea