Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Iarna în Apuseni, splendori în stâncă, păduri de zahăr, dantelării de gheaţă, adunate într-un peisaj de basm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pădure şi zăpadă. Brazi ce se profilează către boltă, parcă mai impresionanţi decât altădată. O pustietate rece şi deşi  ziua lumina este strălucitoare rar mişcă ceva animal, parcă orice vietate preferă să rămână ascunsă.

Muntele înzăpezit impresionează prin formaţiunile de gheaţă de o complexitate rar întâlnită, ţurţuri şi domuri, perdele de gheaţă, sunt doar nişte podoabe efemere ale blocurilor şi versanţilor de piatră.

În împărăţia liniştii sălbatice doar câteva şiraguri ale urmelor de vulpi, mistreţi sau iepuri întrerup liniştea de biserică.

Doar zonele din jurul pârtiilor de schi sunt animate de mişcarea turiştilor mai ales în weekend-uri, în rest o linişte perfectă.

În amestecul de construcţii vechi şi noi, exista şi artefacte senzaţionale. Ce poate să fie mai frumos decât construcţiile tradiţionale de lemn, pitite sub căciuli mari şi albe acoperite de verdele perniţelor de muşchi… şi petece de zăpadă albă?

Soarele răsare printre molizii înghețați, plini de zăpadă. Tot peisajul Apusenilor este congelat, așa cum este normal să fie pe la început de februarie.

“O lume pentru a cărei descriere orice superlative ai folosi… ele rămân doar palide crochiuri de realitate”.

[nggallery id=3338]

Sursa foto: facebook

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea