Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Garda Apulum a făcut spectacol la Moscova, la cel mai mare festival de reenacment din Europa, ”Times & Epochs”. Concursuri câștigate de soldații albaiulieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum a participat, în perioada 7-12 iunie 2017, la Festivalul Times & Epochs, care s-a desfășurat la Moscova, Rusia. Considerat cel mai mare festival de reenacment din Europa, evenimentul a strâns anul acesta peste 6000 de participanți din întreaga lume. De asemenea, conform organizatorilor, în cele două săptămâni în care s-a derulat festivalul, s-au înregistrat peste 500.000 de vizitatori.

Trupele de reconstituire istorică au putut participa la eveniment doar în urma unor selecții complexe și stricte făcute de organizatori, bazate în mare parte pe un „curriculum vitae” al asociațiilor din care fac parte și care reflectă nivelul de performanță și profesionalism pe care l-au atins în acest domeniu.

La această ediție, Alba Iulia a fost reprezentată de Garda Apulum, care a expus publicului prezent fragmente din viața militară și civilă din anticul Apulum. Voluntarii albaiulieni s-au remarcat și prin câștigarea unor concursurilor organizate în timpul festivalului, precum cel de aruncat pilum-ului (suliță romană care se arunca înspre adversari înainte de începerea luptelor  corp la corp) sau cel de îndemânare militară, în care au luptat împotriva altor războinici în formații de câte nouă persoane.
Concurs de îndemânare militară

Sub egida Gărzii Apulum activează patru formații, respectiv, Legiunea XIII Gemina (soldații romani), Lupii Apoulonului (războinicii daci), Ludus Apulensis (gladiatorii) și Magna Nemesis (dansuri de inspirație antică romană și dacică). Această trupă a reușit, în ultimii cinci ani, să pună orașul Alba Iulia pe harta reenacmentului profesionist din Europa, reprezentând și promovând orașul și patrimoniul său la numeroase festivaluri de profil din țară și străinătate (Italia, Belgia, Elveția, Bulgaria, Republica Moldova, Rusia).

Deplasarea la Moscova a fost susținută de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

(C.M.)

[nggallery id=4174]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea