Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

FOTO: Gala „Deschide-ţi inima!”- Învățământul profesional din Sebeș sprijinit cu peste 300.000 de lei de către Fundaţia Kronospan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Kronospan a susţinut şi în anul 2016 campania de strângere de fonduri „Meseria se poartă”. Începută în anul 2015, campania pentru îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ din cadrul Atelierelor Şcoală ale Liceului Tehnologic Sebeş a continuat astfel pentru al doilea an consecutiv.

În cadrul Galei „Deschide-ţi inima!” desfăşurată în anul 2015, Fundaţia Kronospan a strâns din donaţii, de la cetăţeni şi companii, suma de 156.285 lei, care a fost utilizată anul trecut pentru înlocuirea uşilor şi ferestrelor cu tâmplărie PVC şi geam termopan. În anul 2016 Fundaţia Kronospan a colectat, cu sprijinul comunităţii sebeşene şi a partenerilor săi, suma de 166.158 lei, donată de asemenea Liceului Tehnologic din Sebeş. Fondurile vor fi utilizate în acest an pentru dotarea cu aparatură a Atelierelor Şcoală, renovarea faţadei clădirii şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor.

Conştientă de importanţa accesului tinerilor sebeşeni la învăţământ de calitate şi de asigurarea şanselor necesare acestora în vederea unei bune integrări profesionale, ulterioare finalizării studiilor, prin deprinderea unor meserii, Fundaţia Kronospan contribuie astfel cu o sumă totală de 322.443 lei la susţinerea învăţământului vocaţional.

Liceul Tehnologic Sebeş este o instituţie educaţională de tradiţie şi larg apreciată. În anul şcolar 2015-2016 au beneficiat de educație peste 1.220 de elevi, dintre care 874 au urmat cursurile învăţământului liceal şi profesional, fiind repartizaţi în 33 de clase. În funcţie de specializarea aleasă, elevii au acces în cadrul liceului la o ofertă educaţională variată, care presupune pregătire teoretică şi practică în domenii precum electromecanică, fabricarea produselor din lemn, chimie industrială, industrie textilă şi pielărie, etc.

Adina Stanciu, Directorul Liceului Tehnologic Sebeş, a declarat: “Mulţumim din suflet Fundaţiei Kronospan pentru tot sprijinul pe care ni l-au dat. Mulţumim totodată partenerilor şi sponsorilor Galei „Deschide-ţi inima!”. Prin implicarea lor, Liceul Tehnologic este azi un mediu mai primitor pentru elevi şi profesori şi o unitate de învăţământ cu dotări care vor asigura noilor noastre generaţii de elevi şansa de a deveni şi mai buni, dar și mai pricepuţi. Este o investiţie prezentă a comunităţii sebeşene, prin Fundaţia Kronospan în sprijinirea viitorului acestei comunităţi şi a oraşului nostru. Pentru acest lucru le mulţumesc!”.

„Meseria se poartă este expresia încrederii pe care noi o avem în viitorul meseriilor din Sebeş. Este în acelaşi timp o recunoaştere şi o încurajare a interesului tinerilor de aici pentru deprinderea unei meserii. Ne bucurăm că prin efortul comun, al nostru, al partenerilor dar şi al sponsorilor, putem să contribuim la sprijinirea Liceului Tehnologic, asigurând o şansă în plus pentru accesul la un învăţământ de calitate celor peste 1000 de elevi. Învăţământul profesional din România a renăscut de ani buni, iar noi ne propunem să susţinem, în acest context, menţinerea unei tradiţii de valoare a învăţământului vocaţional în Sebeş. Mulţumim încă o dată tuturor celor care ne împărtăşesc viziunea şi au ales să fie alături de noi în această iniţiativă!” a declarat dr. Oana Bodea, Preşedintele Fundaţiei Kronospan.

[nggallery id=3414]

Partenerii Galei „Deschide-ţi inima!” din anul 2016 au fost: Euro Educational, Hotel Allegria, Tres Bon, Grin Creative Agency, Artmark, Transilvania Art Gallery, Kiki Dumitrescu, DBO, Marie Nouvelle, Kron Tour, Fantasy Dance Sibiu, Castel Hotel Daniel, Cora Trade Center, Jidvei.

Sponsorii evenimentului au fost: Avanti, Cora Trade Center, Kron Tour, Castel Daniel, Adi & Marius Top, Albaco Exim, Alpin 57 Lux, Alviona, A.S.A. Servicii Ecologice, Autotrans Didi, BCR, Camed Instal Mont, Card Design, Ciucheanu Service, Coma Construct, Dadi Team, Diafan, DML Invest, Dora, EEE S.A., Elio Industrial, Europasped, Global innovation Solution, Globinstal, Guten Service, HLV Transilvania, International Business Transport, Iunic Service, Izoref Constructii, Lacul Codrilor, Lapp Kabel Romania, Lincoln Plus, Man Transport Service, Marasped Intertrans, MC Trans, New Pav, Petralups Prod, Prislemn, Prolisok, Recom Sid, RHS Group, Rogam Plast, Scandic Polikaft, Seradi, Siarom, Silvania, Sota Group, Speed Trust, Sudometal, Team Logistic Specialists, Trans Ivinis & Co, Transfer International Spedition, Zeiden Cleaner.

––––––––––––––––––

Începând cu anul 2011, Fundaţia Kronospan organizează anual Gala de Caritate „Deschide-ţi inima!”, eveniment în cadrul căruia sunt colectate fonduri pentru a susține o cauză menită să sprijine comunitătea.

Ce a însemnat Gala de Caritate “Deschide-ţi inima!” până acum?

2011: donaţie de 74.116,36 RON pentru Fundaţia Hospice Casa Speranţei, pentru Centrul Educaţional dedicat copiilor bolnavi aflaţi în îngrijire paliativă la Hospice;

2012: donaţie de 153.568 RON către Fundaţia Spitalul de Copii Braşov şi Spitalul Municipal Sebeş, Secţia Pediatrie, pentru achiziţionarea de aparatură medicală (ecograf la Sebeş şi a unui ecocardiograf la Braşov);

2013: donaţie de 76.878 RON către Filarmonica Braşov, pentru achiziţionarea unui pian de concert.

2014: donaţie de 69.200 RON către Asociaţia Copiii de Cristal, pentru amenajarea unei camere senzoriale şi donaţie de 23.900 lei către Organizaţia TREBUIE! Sebeş pentru amenajarea unui parc în oraş.

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea