Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Fructe şi legume donate de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud persoanelor nevoiașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

gradinita-2-aiud06În perioada 14 – 18 noiembrie 2016, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Aiud, a avut loc Campania Socială: „Săptămâna fructelor și legumelor donate”.

Campania a implicat strângerea de legume şi fructe de către preşcolarii voluntari de la cele nouă grupe ale grădiniţei, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Aiud s-a implicat în această campanie în parteneriat cu Parohia Aiud IV cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, reprezentată de preot Sas Teofil şi preot Rusan Ioan, cu scopul de a sprijini persoane aflate în dificultate sau copii nevoiaşi.

Cadrele didactice ale grădiniţei și­-au propus să-i sensibilizeze pe preşcolari cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii afectați de lipsa de alimente şi să-i implice în activităţi de voluntariat, respectiv de donare de fructe şi legume.

Preşcolarii voluntari de la grgradinita-2-aiud03upele mari şi mijlocii, împreună cu educatoarele, s-au deplasat la biserică pentru a se întâlni cu persoane vârstnice, cărora copiii le-au dăruit  cu mult drag şi bucurie fructele şi legumele pregătite special pentru ei.

De roadele acestei toamne au beneficiat şi copiii de la Casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud, precum şi preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Aiud.

Prin acest demers, s-a intenţionat să se consolideze abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea. (C.M.)

[nggallery id=3028]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea