Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Fotografii realizate de o elevă pasionată de artă de la Colegiul ”HCC”, expuse într-un local din Cetatea Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

expozitie-hassieCei care frecventează localul Framm’s din Cetatea Alba Carolina vor putea admira, în această perioadă, o expoziție de fotografie și grafică, cu lucrări semnate de o elevă de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Maria Petruț, sau Hassie, pseudonimul sub care a ales să activeze, are 17 ani și spune că, în pofida faptului că studiază matematica informatica la Colegiul ”HCC”, se regăsește în artă.

Ar fi o multitudine de ramuri ce ajung să-şi lase amprenta în sufletul meu prin latura artistică, iar la rândul meu, sper ca voi reuşi să ajung în vieţile altor persoane prin moduri similare.

expozitie-hassie31În ultima perioadă, mi-am dedicat mare parte din activitate, fotografiei. Am o pasiune pentru monocromatică, receptând mai profund emoţia prin intermediul nonculorilor. Cu ajutorul acesteia, reuşesc să descifrez o parte proprie, lăsând aceea amprentă a creierului ce tind să cred că devine parţial vizibilă în momentul în care ceilalţi, şi-ar îndrepta atenţia spre creaţiile cuiva”, povestește Maria (foto stânga).

Arta fotografică a pătruns în viața ei în urmă cu aproximativ un an de zile, când a primit primul aparat și a început, treptat, să dezvolte anumite proiecte personale.

Printre părţile mele favorite se enumeră faptul că descopăr laturi noi ale persoanelor prin propriile lentile. Mi-aş dori să pot evolua în continuare atât în proiecte, cât şi ca persoană. Hassie este pseudonimul din spatele căruia activez, inspirat dintr-o poveste personală ce cred că se potriveşte ideal cu stilul pe care-l abordez. Numele meu legal este Maria Petruţ, alături de care voi semna prima expoziţie ce va ȋmbina fotografia alături de grafică, desfăşurată ȋn intervalul 17 octombrie 2016 – 07 noiembrie 2016, ȋn Framm’s, pe Strada Păcii, numărul treisprezece”, a mai spus Maria.

Vernisajul expoziției a avut loc luni, 17 octombrie, iar lucrările pot fi admirate până în 7 noiembrie.

[nggallery id=2854]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea