Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Fonduri nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru crearea de spații verzi și zone de agrement în orașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ADR Centru anunță lansarea priorității de investiții 5.2, prin care Regiunea Centru dispune de un buget de 12,43 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru proiecte ce vizează revitalizarea orașelor. Pe această prioritate vor putea depune proiecte doar primăriile de orașe sau municipii, cu excepția celor șase reședințe de județ din Regiunea Centru. Pentru municipiile reședință de județ fondurile nerambursabile pentru dezvoltare urbană se vor aloca prin Axa 4 a POR 2014-2020.

reabilitare urbana (1)Primăriile au la dispoziție două luni pentru a putea pregăti proiectele dacă vor să fie printre primele în rândul celor ce depun proiectele, cererile de finanțare putând fi depuse începând cu data de 25.05.2016, ora 12.00. Fiind un apel competitiv, proiectele pot fi depuse doar pe o perioadă de 6 luni, apelul suspendându-se la data de 25.11.2016, ora 12.00. Proiectele se pot pregăti și în parteneriat de către primării și consiliile județene,  lider de parteneriat fiind primăria de oraș.

În cadrul acestei priorități de investiții, sunt eligibile spre finanțare proiectele prin care se vor realiza investiții și lucrări de reconversie funcțională, adică reutilizare a unor terenuri și suprafețe degradate, vacante sau neutilizate din interiorul orașelor, pentru transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru cetățeni.

reabilitare urbana (4)Transformarea terenurilor neutilizate și abandonate în parcuri, grădini publice, scuaruri, are ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, principalul rezultat urmărit fiind acela de a crește suprafețele verzi din mediul urban, reducerea nivelului de poluare și îmbunătățirea aspectului estetic al orașelor.

Se va acorda prioritate la finanțare proiectelor din acele orașe care înregistrează valori reduse în ceea ce privește suprafața spațiilor verzi, respectiv sub 10 mp/locuitor. O cerere de finanțare poate să conțină mai multe locații de implementare, terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate, fiecare locație având o suprafață minimă de 1000 mp.

reabilitare urbana (5)Pentru a putea fi finanțat, un proiect trebuie să aibă o valoare totală a investiției de minim 100.000 euro, dar nu mai mult de 5 milioane de euro. Solicitanții de fonduri vor contribui cu o co-finanțare de minim 2% din valoarea cheltuielilor eligibile a proiectului. Valoarea totală a investiției cuprinde atât valoarea cheltuielilor eligibile, cât și valoarea  cheltuielilor neeligibile realizate prin proiect. Valoarea maximă totală a unui proiect nu poate fi majorată în timpul implementării proiectului, orice depășire a valorii acesteia ducând la neeligibilitatea proiectului. Prin valoarea neeligibilă a proiectului se înțelege valoarea cheltuielilor aferente realizării proiectului, dar care nu sunt decontate fiind considerate neeligibile, la data încheierii contractului de finanțare.

Mai multe informații și modelul cererii de finanțare se găsesc pe pagina aferentă programului la nivelul Regiunii Centru, Prioritatea de Investiții 5.2 (http://bit.ly/1V021cd ) sau pe www.inforegio.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea