Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

inceput-de-an-scolar-economic-alba-iulia05Curtea Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a fremătat din nou, luni, sub pașii elevilor reveniți din vacanța de vară, dar și a bobocilor care au intrat pentru prima dată pe porțile instituției.

Plini de emoție și bucurie, aceștia s-au adunat în curtea liceului încă de la primele ore ale dimineții, pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a noului an școlar.

Ceremonia a debutat în jurul orei 9.00, cu rugăciunea ”Tatăl nostru„ și un cuvânt de învățătură rostit de profesorul Adrian David, după care a luat cuvântul noul director al unității de învățământ. În discursul său, Cristian Dincă le-a urat succes elevilor, profesorilor le-a transmis sănătate și putere de muncă, iar pe părinți i-a invitat să se implice în viața școlii, într-un parteneriat alături de elevi și profesori, după care, la final, a citit mesajul inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.

La eveniment a fost prezent și consilierul local Alin Ignat, care și-a exprimat speranța ca această generație de elevi să fie viitorul României, dar și agentul de poliție Florica Dan, care i-a asigurat pe elevi că siguranța lor este o prioritate pentru poliție.

Tot în cadrul ceremoniei, a fost ținut un moment de reculegere în memoria prof. Mihai Pantazescu, răpus în această vară de o boală grea.

La final, directorul adjunct al instituției de învățământ,  Mihaela Basarabă, a dat citire listei cu clasele și diriginții, iar fiecare diriginte și-a strigat nominal elevii.

La Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian„ din Alba Iulia vor învăța în noul an școlar 704 elevi, în 26 de clase, din care 4 sunt de profesională (1 IX, 2 X, 1 XI). Din cele 26 de clase, 5 sunt de-a IX-a: 2 profil economic (una intensiv engleză), 1 comerț și 2 turism și alimentație (una intensiv engleză). (C.M.)

FOTO: Robert Ghergu

[nggallery id=2642]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea