Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Festivalul ”Mărie, dragă Mărie” de la Vințu de Jos: Paradă a portului popular, cântec, joc și voie bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Toată suflarea comunei Vinţu de Jos s-a strâns, marți, de Sfânta Maria Mare, în Parcul din centrul comunei, pentru a lua parte la Festivalul „Mărie dragă Mărie”. Cetăţenii, îmbrăcaţi unii în costum popular, alţii în haine de sărbătoare au venit cu mic, cu mare pentru a lua parte la marea sărbătoare a comunităţii, pentru a se veseli şi pentru a aduce în actualitate vechile tradiţii.

Începând cu ora 13.00, a avut loc parada portului popular care s-a desfășurat pe traseul str. Mihai Eminescu – str. Lucian Blaga – Parcul „prof. scriitor Nicolae Itu” Vințu de Jos, după care locuitorii comunei și toți cei care iubesc muzica populară au fost așteptați să petreacă în parcul din centrul comunei alături de invitați.

Potrivit organizatorilor, în cadrul spectacolului artistic, ajuns în acest an la cea de-a XVI-a ediție, vor evolua soliști vocali și orchestre folclorice de renume, atât din România, cât și din Republica Moldova.

Artiștii care urcă pe scenă sunt:

Maria Filimon, Simi Deac, Eugen Mihasan, Nineta Popa, Delia Jude, Maria Pauceanu, Adina Hada, Felix Galan, frații Denisa și Nicușor Balu, Maria Marcu și formația Vasile Bic, Enesel Albu și formația Ansamblul Folcloric ”Vințana” Vințu de Jos, Gheorghe Albu și Formația Nexxt Band.

Invitați speciali: Ansamblul folcloric ”Vatra satului” din satul Festelița, Republica Moldova. Coordonatori: Alexandru și Angela Cernean.

După ora 22.30, cerul va fi luminat de artificii pe acorduri muzicale.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Vințu de Jos și Căminul cultural din comună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea