Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Festivalul Dilema Veche: Duminică, dialoguri culturale și sonorități în rezonanță cu spațiul Cetății Alba Carolina. Angelo Branduardi, Trio Puiu Pascu și Emy Drăgoi au închis, cu muzică bună, evenimentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dialoguri culturale, lecturi, film și sonorități în rezonanță cu spațiul Cetății Alba Carolina, în ultima zi a Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. Maratonul intelectual dedicat dilematicilor de pretutindeni s-a încheiat cu muzică bună, interpretată de Angelo Branduardi, Trio Puiu Pascu și Emy Drăgoi.

Dilema Veche - concert Angelo Branduardi006

Evenimentele din prima parte a zilei au fost, din nou, dedicate în special copiilor care au fost întâmpinați de Adina Popescu și Alexandru Ciubotariu la ateliere cu benzi desenate și povești.

A urmat, de la ora 17.00, dezbaterea ”Europa și dialogul cultural”, în care Angela Filote (șefa Reprezentanței CE în România), Constantin Chiriac (directorul Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu), Marius Daniel Popescu (scriitor, Elveția), Fanny Chartres (traducătoare) au pus în discuție necesitatea ștergerii frontierelor dintre țările europene prin monedă, instituții politice, dar mai ales prin valorile culturale.

[nggallery id=887]

La ”Cafeneaua cu dileme” poeții Adela Greceanu, Dan Stanciu, Ioan Es. Pop, Miruna Vlada și Radu Vancu și-au prezentat lucrările și au discutat cu cititorii la umbra unui copac din Cetatea Alba Carolina.

[nggallery id=890]

Începând cu ora 19.30, Andrea Pipino, jurnalist la Internazionale, Italia; Craig Willy, blogger european anglo-saxon din Bruxelles, Gian-Paolo Accardo, directorul site-ului voxeurop.eu și Gabriel Giurgiu, realizator TVR; Iulia Badea-Guéritée, jurnalist voxeurop.eu şi Courrier International au împărtășit publicului impresiile lor despre România, Europa și Alba Iulia.

[nggallery id=895]

Seara a continuat cu proiecția filmului documentar “Bondoc”, construit în jurul lui Dan Vladimir Bondoc, un şahist de 78 de ani copleşit de neajunsurile bătrîneţii şi de conştiinţa apăsătoare a unei vieţi marcate de o succesiune de eşecuri – o producție selectată în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2015, la secţiunea „Zilele filmului românesc”, avâns scenariul şi regia semnate de Mihai Mincan, Mihai Voinea şi Cristian Delcea, toţi trei debutanţi la capitolul filme de lungmetraj.

Închiderea a festivalului s-a făcut, în Piața Cetății, cu muzică bună, interpretată de Angelo Branduardi – ”un mare cantautor italian, un muzician original, care concertează de zeci de ani de-a lungul și de-a latul Europei, care a venit pentru prima dată în România la Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia”, după cum au spus organizatorii.

[nggallery id=891]

La finalul concertului, Mircea Vasilescu, redactorul șef al Revistei Dilema Veche a prezentat echipa de organizatori ai festivalului, a mulțumit publicului pentru prezență și a anunțat că deja încep pregătirile pentru ediția din 2016.

[nggallery id=892]

Trio Puiu Pascu – un grup care s-a făcut remarcat de-a lungul anilor prin dinamism, melodicitate, expresivitate şi o imensă plăcere de a cânta i-a delectat pe amatorii de jazz la Palatul Principilor și tot aici, Emy Drăgoi împreună cu tatăl și fiul (Proiect 3 D – trei generații de Drăgoi), au adus Bal Musette, un spectacol muzical cu acorduri specifice Franței de odinioară.

[nggallery id=893]

Galerie FOTO/VIDEO – Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia, ziua a treia:

[nggallery id=888]

[nggallery id=894]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea