Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, EXPOZIȚIE. Cum arăta Alba Iulia în secolul trecut. Soții Ceaușescu, în fruntea coloanei oficiale, aplaudați de albaiulieni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Muzeul Principia a fost vernisată o inedită expoziție cu fotografii de epocă, intitulată ”Alba Iulia Memoria Urbis”. Într-o imagine, care datează din 1975, se află soții Nicolae și Elena Ceaușescu, plimbându-se în fruntea coloanei oficiale de mașini. Aceștia par a fi ovaționați de albaiulieni.

expozitie01

expozitie42Alba Iulia – locul înfăptuirii României Mari – a reprezentat o destinație predilectă pentru Nicolae Ceaușescu.expozitie53 Vizitele sale în orașul de pe malul Mureșului au fost numeroase, prima având loc în 1966, iar ultima în 1984, atunci când regimul intrase deja într-o criză profundă. Liderul comunist a mai fost prezent la Alba Iulia și în noiembrie 1968, atunci când se sărbătoreau 50 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România, în septembrie 1972, cu prilejul unei vizite de lucru, precum și în `75, atunci când se împlineau 375 de ani de la ”unirea” politică realizată de Mihai Viteazul.

O altă imagine înfățișează încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria în fața poporului. Imaginile expozitie47ilustrează clădiri, străzi și monumente emblematice pentru Alba Iulia, care par a fi, acum, greu de recunoscut.

Sunt expuse fotografii reproduse după clișeele de sticlă originale aflate în colecția Muzeului Național al Unirii expozitie55Alba Iulia și Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Expoziția face parte din proiectul „Alba Iulia o istorie în imagini a orașului prin străzile și monumentele sale”, inițiat de Consiliului Local și Primăria Municipiului Alba Iulia și desfășurat de Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Principia, ea fiind vernisată în debutul Zilelor Orașului Alba Iulia.

[nggallery id=2160]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea