Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Explozie puternică pe platforma industrială Kronospan Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți locuitori îngrijorați ai municipiului Sebeș au sesizat că, joi la ora 16.00 și câteva minute, pe platforma industrială Kronospan Sebeș a avut loc o puternică explozie (vezi FOTO), însoțită de o bubuitură pe măsură și fum.

 

Kronospan Sebes explozieInspectoratul pentru Situații de Urgență susține că nu a fost sesizat în legătură cu acest incident, însă purtătorul de cuvânt al instituției a explicat că atât compania Kronsospan cât și Holzindustrie Schweighofer au propriile lor servicii de intervenție în situații de urgență. Astfel, am aflat că ISU Alba este solicitat să intervină doar dacă accidentele depășesc capacitatea de a face față situației a serviciilor private din cadrul companiilor.

 

Contactați telefonic pentru a afla pe care dintre cele două platforme industriale învecinate de prelucrare a lemnului s-a produs explozia, reprezentanții Holzindustrie Schweighofer Sebeș au infirmat că incidentul s-ar fi produs la ei, dar au confirmat faptul că au auzit bubuitura care s-ar fi petrecut la vecinii de la Kronospan.

 

Contactat telefonic, directorul de comunicare al Kronspan Romania, Oana Badea, a declarat că se află în străinătate și nu știe nimic despre vreun astfel de incident. A revenit după circa 20 de minute cu următoriul comentariu (ora 16.48):

“Astazi 22 octombrie 2015 a avut loc un eveniment tehnologic la linia PAL de la Kronospan Sebes.

Sistemele de securitare ale liniei au functionat in parametri normali iar linia s-a oprit automat.

Echipele de interventie sunt la fata locului si in acelasi timp s a declansat o investigatie cu privire la cauzele evenimentului care va fi realizata de experti in domeniu.

Concluziile vor fi comunicate in cel mai scurt timp.

In timpul evenimentului s a declansat fum de la arderea aschiilor de lemn care existau in acel moment in transportoare.

Autoritatile cu atributii in domeniu au fost anuntate cu privire la producerea evenimentului”.

 

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea