Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Eveniment spiritual de excepție, la Biserica de pe deal ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

biserica trei ierarhi cugir31Luni, 30 ianuarie, de ziua ”Sfinților Trei Ierarhi-Vasile, Grigore si Ioan”, la  lăcașul  de cult (Biserica de pe deal) din Cugir, ce poartă hramul acestor mari purtători de grijă ai Bisericii Ortodoxe a avut loc un eveniment cu totul special pentru câteva sute de credincioși din localitate. 

După Sfânta Liturghie de dimineață, oficiată de către preotul paroh părintele Ionuț Cândea, a avut loc începând cu ora 16.00,  săvârșirea ,,Sfantul Maslu” , la ceremonialul religios fiind prezenți 6 preoți din Cugir și din alte localitati ale judetului și anume părinții:  Cândea, Mihai și Marius(de la bisericile din Cugir), părintele Burtă din Șibot, părintele Florin de la Ocoliș și părintele Andrei de la Aiud.

„Este o zi de mare bucurie pentru consiliul bisericesc cât si pentru credinciosii orasului nostru de a participa la un eveniment spiritual atat de important.  Mai ales momentul ce consfințește această mare sarbatoare se petrece într-un lăcaș de cult ospitalier, care conferă tuturor celor cu credință în Dumnezeu, un loc desosebit pentru rugăciune și închinare”, ne-a marturisit epitropul bisricii, Mircea Brandusan.

Evenimentul a devenit o tradiţie, preotul paroh Ionuț Cândea străduindu-se să aducă la aeveniment, an de an an, tot mai mulţi credincioşi, așa cum o făcea și tatăl său regretatul părinte Ioan Cândea, trecut prea devreme, în urmă cu câțiva ani, la cele veșnice.

Sărbătoarea din 30 ianuarie ne aduce în actualitate epoca de aur a Patristicii, fiindcă în această zi îi sărbătorim pe cei Trei Ierarhi ai Bisericii Dreptmăritoare: Sfântul Vasile cel Mare (330-379), Sfântul Grigorie Teologul (330-390), ambii Capadocieni şi pe Sfântul Ioan Gură de Aur (354-407), din Antiohia. (C.P.)

[nggallery id=3337]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea