Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. Elevii clasei a III-a Step by Step de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au participat la activități practice de educație ecologică și grădinărit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii clasei a III-a Step by Step de la Colegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia au participat la activități practice de educație ecologică și grădinărit. În curtea instituției a fost  creată o grădină care le va oferi copiilor oportunitatea de a interacționa cu natura, dar și de a învăța curricula școlară într-un mod plăcut și interactiv.

Asociaţia Română de Permacultură (reprezentata la Alba Iulia de Tudor Petrutiu) a organizat o sesiune de informare şi a analizat spaţiul pus la dispoziţie de unitatea de învăţământ pentru a stabili cel mai potrivit loc pentru grădină  iar Direcţia Agricolă Judeţeană Alba s-a implicat un specialist (Nicolaie Spineanu) care a oferit următoarele servicii:

– ajutor cu elaborarea planului grădinii;

– consultanţă în domeniul agriculturii părinţilor voluntari, cadrelor didactice şi copiilor;

– a supervizat activităţile de semănat şi plantat.

Inițiativa se înscrie în domeniul de responsabilitate socială corporatistă (CSR), ce reprezintă implicarea mediului de afaceri la îmbunătățirea calității vieții comunității din care face parte și în care își desfășoară activitatea. Astfel, ca urmare a donației venite din mediul de afaceri, a fost posibilă inițierea proiectului cu titlul „ Scoala din gradina” , coordonat de Taralunga Andreea Elena- expert local . În cadrul acestei inițiative se regăsesc următorii parteneri instituționali și membri ai societății civile: Municipiul Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Direcția Agricolă Județeană Alba și Asociația Română de Permacultură. In viitorul apropiat copiii vor planta si flori.

Acest proiect nu reprezintă doar un curs de grădinărit pentru elevi, el contribuie la formarea bazei unei gândiri sănătoase şi la sedimentarea unor valori precum grija faţă de mediu şi faţă de propria alimentaţie.

Grădina a fost gândită şi dezvoltată ca un sistem agricol sustenabil, care va creşte de la an la an, cu fiecare generaţie de elevi. Ea va putea fi folosită ca o platformă de aplicare a cunoştintelor dobândite pe parcursul orelor desfăşurate în clasă. Fiind deschis tuturor, proiectul se adresează întregii comunităţi locale, începând cu părinţii elevilor. Prin implicarea treptată a cât mai multor persoane, se creează coeziune în societate şi se formează o bază pentru dezvoltarea durabilă locală.

[nggallery id=4037]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea