Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: ”Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă” – concurs de cunoaştere a regulilor de circulaţie, organizat de IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc ieri, 12 iunie a.c., în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii din Aiud. Premiile au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba.    

Ieri, 12 iunie 2017, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care s-au înscris 8 echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

La prima secţiune, cea destinată elevilor de liceu, aceștia au susținut o probă teoretică, în vederea verificării cunoştinţelor în domeniul rutier, pe bază de chestionar şi o probă de arbitraj în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală.

Ce-a dea doua secțiune, destinată elevilor de gimnaziu a constat în parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală.

Elevii participanţi au fost instruiţi în prealabil de către ofiţerii de la poliția rutieră cu privire la regulile impuse de acest concurs. Totodată, polițiștii rutieri şi cei de la structura de prevenire și-au adus aportul la buna desfășurare a concursului prin jurizarea probelor şi supravegherea elevilor la proba chestionar.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, gadjeturi și articole sportive ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

Pe primele locuri s-au situat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, ai Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş și ai Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

Biroul de presă al IPJ Alba

FOTO: IPJ Alba

[nggallery id=4166]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia, printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România: Pe ce loc se situează Parcul dendrologic „Dr. Ion Vlad” din Alba Iulia se situează printre cele mai bine cotate parcuri dendrologice din România, fiind al 6-lea cel mai frumos parc dendrologic din țară. Luna aprilie este momentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea