Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: ”Echipa lui Rotar” merge mai departe! Sală plină la ședința de constituire a noului Consiliu Local Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 23 iunie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu” din Blaj, a avut loc o altfel de ședință de constituire a noului consiliu local. Spun altfel, pentru că la Blaj toate par să se poată altfel, în sensul de mai bine. Procedurile au fost respectate întocmai, conform legii, diferența a fost aceea că această ședință devine, cu fiecare mandat de primar încredințat prin vot de blăjeni lui Gheorghe Valentin Rotar, un adevărat eveniment.

constituire cl blaj001În eleganta sală de spectacole a centrului, cu o capacitate de puțin peste 300 de locuri, au venit să îi fie alături atât edilului cât și consilierilor vechi și noi, cam tot atâția spectatori. De la partenerii de cursă lungă, respectiv președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, împreună cu vicepreședinții și o serie de consilieri, înalte fețe bisericești, PS Claudiu Episcopul Curiei, Protopop Ovidiu Pop, senatori, primari din comunele învecinate dar și al municipiului Sebeș, la oamenii de afaceri care, prin activitatea lor susțin economia Blajului și a zonei Târnavelor, Wagner Richter – managerul general al Bosch România, Claudiu Necșulescu – președintele companiei Jidvei și mulți alții, împreună cu blăjenii care au ales să asiste de lucrările ședinței.

Cu aceeași ocazie, consilierii aleși și confirmați în funcții au hotărât, prin vot secret, și cine va fi, pentru următorii patru ani, viceprimar al municipiului Blaj. Cu 16 voturi pentru și 3 împotrivă, Livia Mureșan va continua să susțină dezvoltarea urbei, ca adjunct al primarului reales, ducând mai departe ”Echipa lui Rotar”. Cei 19 consilieri ai Blajului sunt: 13 PNL: Livia Mureșan, Dan Nicolae Balu, Eugen Rotaru, Horea Pripon, Claudiu Nicușan, Liviu Basaraba, Ioan Frățilă, Teodora Bălău, Augustin Damian, Alexandru Sideraș, Puiu Moldoveanu, Marcel Iuga, Maria Liliana Popa; 3 PSD: Ioan Sava, Dorin Voina, Mircea Frențiu; 2 ALDE: Silvia Marcu, Laura Staicu; UDMR: Ștefan Vinczeller.

constituire cl blaj002

Aflat acum la cel de-al treilea mandat în fruntea Blajului, Gheorghe Valentin Rotar a fost vădit emoționat, atât la momentul solemn al jurământului, cu mâna pe Biblia de la Blaj și pe Constituția României cât și pe tot parcursul discursului ulterior. Iată ce a transmis acesta: ”Prima mulțumire pe care o adresez este pentru toți locuitorii municipiului Blaj, care, pentru a treia dată, mi-au dat această onorantă demnitate, de a le fi administrator al municipiului. Este o mare responsabilitate dar și o mare mândrie, pentru mine și familia mea, copil al Blajului, născut aici. (…) Colegilor din consiliul local doresc să le transmit că trebuie să lăsam deoparte mantia de partid și să lucrăm în interesul Blajului și al blăjenilor. (…) Nu am să admit ca în consiliul local, în primărie, să existe interes politic sau de grup. Fac această atenționare la fiecare început de drum. Nu accept decât interesul blăjenilor, atâta timp cât voi fi primarul lor.”

*Blajul – capitala zonei Târnavelor

În ceea ce privește viitorul administrativ al Blajului, dezvoltarea dorită și modalitățile de a ajunge la obiectivul declarat: Blajul, cel mai dezvoltat oraș de 20.000 de locuitori, din punct de vedere economic, din România, edilul a dezvăluit și strategia lui pentru următorii patru ani, dincolo de ceea ce a promis în campania electorală: ”Urbea noastră se află într-un moment foarte important, favorabil dezvoltării economice, pe care nu trebuie să îl ratăm, pentru a ajunge la un nivel pe care, acum 10-11 ani, nici nu ni-l puteam închipui: Blajul să devină cel mai dezvoltat oraș de 20.000 de locuitori, din punct de vedere economic, din România. Îmi iau acest angajament, să fac tot ce depinde de mine pentru a realiza ceea ce am promis. Un alt punct pe care îl voi dezvolta în următoarea perioadă administrativă, reprezintă asumarea rolului Blajului ca mini-capitală a zonei Târnavelor. Nu vom putea realiza niciodată o dezvoltare economică, socială, culturală, sportivă, la nivelul pe care ni-l dorim dacă nu vom dezvolta, prin noi, întreaga zonă. Începând de la podul Mureș până la marginea județului, spre Sibiu și Mureș, întreg arealul este influențat de dezvoltarea Blajului. Vreau, împreună cu primarii comunelor de aici, cu consiliile lor locale, să facem un front comun. Este o necesitate, pentru că țintele pe care le avem nu pot fi atinse cu o populație de 20.000 de locuitori ci cu una mult mai mare, cu cei 50.000 de locuitori ai zonei Târnavelor”.

[nggallery id=2342]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea