Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO. Echipa Colegiului ”Ion D. Lăzărescu” din Cugir, pe locul 9 la competiția națională de Robotică FIRST Tech Challenge

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Colegiului Tehnic ”Ion D. Lăzărescu” din Cugir s-a clasa pe locul 9, din 54, la competiția națională de Robotică FIRST Tech Challenge ce a avut loc, recent, la București.

Concurs Naţional de Robotică,  având o temă de joc stabilită de asociaţia non-profit din SUA – FIRST ((For Inspiration and Recognition of Science and Technology) s-a desfăşurat în perioada 25-26 martie 2017 la Sala Polivalentă din Bucureşti, fiind la prima editie in Romania.

FIRST Tech Challenge România sprijină misiunea FIRST international de promovare a științei și tehnologiei, prin furnizarea elevilor de liceu a unui program care să îi inspire să utilizeze principii de inginerie în cadrul disciplinei de robotica, într-un mediu competitiv.

Programul FTC recompensează munca în echipă, design-ul inteligent, în cadrul unei platforme de robotică eficiente. Formatul de competitie încurajează proiectarea iterativă și învățarea în comun.

Programul îşi propune crearea unei generaţii în care știința și tehnologia devin celebrate prin tinere talente  formate  şi promovate de pe băncile şcolii, cât  şi prin  potenţiali lideri de ştiinţă şi tehnologie.

Asociatia Natie prin Educatie a oferit kit-uri gratuite pentru constructia robotilor si cate o imprimanta 3D. Robotii au dimensiunea unei cutii (45cmx45cm) si trebuie sa fie capabili sa adune, sa arunce si sa depoziteze bile cu diametrul cuprins intre 9,5cm si 53,3cm. Se joaca in 2 aliante a cate 2 echipe fiecare si acumuleaza puncte conform regulamentului in functie de cat de performant este robotul lor.

  • In cadrul competiţiei şcolile înscrise şi-au prezenta robotul pe care l-au creat şi care a fost supus jurizarii la mai multe probe ,disputând fiecare câte şase meciuri.
  • Echipa IDL ELECTRONICS, numărul 0032 în concurs, a reprezentat cu cinste liceul ,,Ion D. Lăzărecu” , oraşul Cugir şi chiar judeţul Alba, clasându-se pe locul 9 , în competiţie participând 54 de echipe de la licee prestigioase din ţară.
  • Mentorii(profesorii) echipei: Dache Liliana, Toma Florin Adrian, Ion Nicu
  • Echipa formată din elevi ai clasei a-XI-a , profilul ELECTRONICĂ –AUTOMATIZĂRI, au avut urmatoarele sarcini:
  1. Grumezescu Gabriel-antrenor/programator
  2. Stegaru Dragoş Constantin-sofer/programator
  3. Milik Ştefan Robert- sofer/programator
  4. Molodeţ Dragoş Alin-constructor
  5. Darabană Mihaela Diana-marketing si comunicare
  6. Mihălţan Andrei Daniel- marketing si comunicare
  7. Sera Adrian Mihai-realizare caiet tehnic
  8. Satnoianu Mihai-cercetare si documentare

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea