Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dinamo Moscova – Volei Alba Blaj 3-1, în Champions League | Eşec, dar prestaţie lăudabilă a campioanei din „Mica Romă”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dinamo-moscova-volei-alba-blaj-3Volei Alba Blaj a pierdut, la Moscova, întâiul joc în Grupa B a Champions League, scor 1-3 (25-23, 19-25, 21-25, 14-25) cu Dinamo, campioana Rusiei, după ce a condus cu 1-0 la seturi, dar echipa din „Mica Romă” a lăsat o impresie deosebită în meciul de debut în a doua stagiune din Liga Campionilor, ţinând cont de diferenţa de valoare dintre oponente.

Volei Alba Blaj a avut o prestaţie lăudabilă în „Sports Palace Druzhba” din Moscova, în faţa a 2000 de spectatori, luptându-se de la egal la egal, în primele trei seturi, cu un colos al voleiului european. Iar dacă în sezonul precedent din Champions League, Dinamo Moscova s-a impus în minimum de seturi, acest al treilea joc direct s-a dovedit cel mai dificil pentru campioana Rusiei şi asta din pricina evoluţiei remarcabile a formaţiei din „Mica Romă”.

*Start excelent

Blajul a intrat excelent în partidă, punând reale probleme valoroasei oponente. Campioana României s-a aflat mereu la conducere, prefigurându-se un set ce se îndreaptă spre un deznodământ greu de anticipat. La ambele time-out-uri tehnice, Volei Alba Blaj a condus 8-7 şi 16-15, ba mai mult echipa din „Mica Romă”, cu Nneka Onyejekwe în zi extraordinară, s-a şi distanţat, ajungându-se la 22-17 şi apoi într-o situaţie ce părea imposibilă, două mingi de set în dreptul Blajului, dintre care a fost fructificată a doua.

*Dinamo şi-a reglat tirul

Simţind că nu e de joacă, Dinamo a început în forţă setul secund, Goncharova şi-a arătat clasa (fiind desemnată MVP-ul partidei), însă Blajul nu a dezarmat şi a ţinut aproape. De la 8-4 pentru moscovite scorul s-a strâns până la 14-13 şi 19-17. Blocajul nostru a continuat să funcţioneze şi Volei Alba Blaj s-a predat cu greu.

*Luptă în setul al treilea

Setul al treilea a fost unul asemănător cu primul, perioadă în care Volei Alba Blaj a continuat să-şi chinuie adversara. Salaoru demonstrează de ce este „căpitanul” echipei naţionale şi punctează la foc automat, până la 17-15, însă forţa de atac a gazdelor a remontat scorul iar Dinamo a reuşit 4 puncte la rând, moment crucial în derularea ostilităţilor. Războiul nervilor continuă, cu Blajul mereu aproape (19-20 şi 21-22), însă în cele din urmă a cedat.

Ultimul set a fost la discreţia gazdelor, ce au profitat din plin de căderea Blajului, care nu a mai contat în ecuaţia confruntării, ce a durat 104 minute.

Statistică: Natalia Goncharova (Dinamo Moscova) a realizat cele mai multe puncte (29), urmată de Nneka Onyejekwe (Volei Alba Blaj), cu 17 puncte, şi Anastasia Bavykina (Dinamo Moscova) cu 15 puncte. La capitolul preluări reuşite, Dinamo Moscova a avut o medie de 46% (Anastasia Bavykina 71%), în timp ce Volei Alba Blaj a avut o medie de 44% (Samara Rodrigues de Almeida 48%). Ambele echipe au avut câte 11 blocaje câştigătoare, Nneka Onyejekwe şi Adina Salaoru, de la Volei Alba Blaj, respectiv Maja Poljak şi Irina Fetisova, de la Dinamo Moscova, punctând de câte 3 ori prin acest procedeu. Tot în acest meci, Dinamo Moscova a avut 8 servicii câştigătoare (Yana Scherban şi Anastasia Bavykina, câte 3 aşi), în timp ce Volei Alba Blaj a realizat doar 3 puncte din serviciu.

Echipe

DINAMO MOSCOVA, antrenor Yury Panchenko: Ekaterina Kosianenko 0p. – Maja Poljak 11p. (2 aşi, 3 blocaje), Yana Scherban 14p. (3 aşi, 1 blocaj), Irina Fetisova 10p. (3 blocaje), Natalia Goncharova 28p. (1 blocaj), Anastasia Bavykina 15p. (3 aşi, 1 blocaj) – Anna Malova (libero). A mai jucat: Vera Vetrova 2p. (2 blocaje).

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko Zakoc: Ana Antonijevic 2p. (2 blocaje) – Samara Rodrigues de Almeida 13p. (1 blocaj), Nneka Onyejekwe 17p. (1 as, 3 blocaje), Adina Salaoru 13p. (3 blocaje), Tatsiana Markevich 7p. (1 as), Nadja Ninkovic 11p. (1 as, 1 blocaj) – Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Ana Maria Berdilă 1p. (1 blocaj), Ana Grbac 0p. şi Dubravka Djuric 0p.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat: Ana Maria Berdilă, Dubravka Djuric şi Ana Grbac (Martina Samadan, Rebecka Lazic).

În cealaltă dispută din Grupa B, Dinamo Krasnodar – Volero Zurich 1-3, programul campioanei României fiind următorul: *acasă cu Dinamo Krasnodar (11 ianuarie 2017, ora 18.00); *acasă cu Volero Zurich (25 ianuarie, ora 18.00); *deplasare la Zurich (9 februarie, ora 21.00); *deplasare la Krasnodar (21 februarie, ora 18.00); *acasă cu Dinamo Moscova (21 februarie, ora 18.00), jocurile de pe teren propriu disputându-se în Sala „Transilvania” din Sibiu.

Foto: CEV

[nggallery id=3155]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea