Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dinamo Krasnodar – Volei Alba Blaj 0-3, în Champions League | Victorie imensă, împotriva deținătoarei Cupei CEV

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României a reușit o victorie de prestigiu în deplasare, în Champions League, cu Dinamo Krasnodar, scor 3-0 (25-18, 25-18, 25-17), cel mai important rezultat european din istoria acestui club înființat în urmă cu 6 ani.

Un succes extrem de important pentru echipa blăjeană, care a reușit să demonstreze că poate să-și măsoare forțele cu coloși ai voleiului european. Marți, la Sibiu, vine Dinamo Moscova pentru ultimul joc al grupei, iar o victorie ar putea duce Blajul pe poziția a treia într-o grupă infernală.

Echipa din „Mica Romă” a jucat excelent în „Olimp Palace”, dominând partida de la început și până la sfârșit, impunându-se în minimum de seturi, de o manieră fără echivoc, în numai 73 de minute.

*Rotar: „Am obținut o victorie de imagine, cea mai mare din istoria clubului”

Este cel mai important rezultat european din istoria clubului nostru, chiar dacă este unul de palmares. Să câștigi 3-0 la Krasnodar reprezintă o victorie de imagine, un rezultat ce demonstrează că a meritat să investim în această echipă frumoasă. Volei Alba Blaj a oferit un succes care contează foarte mult în planul imaginii atât pentru noi, pentru județul Alba și pentru România. Ne bucurăm moderat, întrucât nu ne-am calificat, dar trăim momentul„, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

După 4 eșecuri consecutive în „grupa morții”, Volei Alba Blaj a spart gheața într-un mod impecabil, izbutind în penultima etapă a grupei  B să obțină primele puncte din actuala ediție. Este o victorie-unicat, într-o stagiune neagră pentru reprezentantele României în cupele europene, ce au înregistrat înfrângeri pe linie, 10 până la acest joc.

Chiar dacă întânirea nu avea miză, succesul campioanei României reprezintă un pas mare în plan moral, dar și al imaginii, în condițiile în care Dinamo Krasnodar, cu toate problemele financiare recente, este deținătoarea Cupei CEV și învingătoarea ultimelor două ediții ale competiției continentale.

Primele două seturi au fost dominate de fetele lui Darko Zakoc, ce au dominat într-un mod categoric și s-au distanțat fără probleme. Adina Salaoru a jucat extraordinar demonsrând o atitudine de adevărat „căpitan”, fiind cea mai bună jucătoare, cu 18 puncte reuşite.

Statistică: Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 75 de puncte: 7 aşi, 41 atacuri, 8 blocaje, 19 erori ale adversarului; Dinamo Krasnodar a făcut, în acest meci, 53 de puncte: 1 as, 31 atacuri, 9 blocaje, 12 erori ale adversarului; Adina Salaoru, cu 18 puncte, dintre care 10 breakuri, a fost jucătoarea care a realizat cele mai multe puncte în acest meci, urmată de Nneka Onyejekwe, 12 puncte, Nataliya Malykh (Dinamo Krasnodar), 11 puncte, şi Victoria Chaplina (Dinamo Krasnodar), 10 puncte. Volei Alba Blaj a avut o medie de 46% preluare pozitivă (33% perfectă), în timp ce Dinamo Krasnodar a înregistrat o medie de 45% preluare pozitivă (20% perfectă); Ana Antonijevic (3) şi Nneka Onyejekwe (3) au fost jucătoarele care au realizat cele mai multe puncte din blocaj; Nadja Ninkovic (2) şi Samara Rodrigues de Almeida (2) au reuşit cei mai mulţi aşi în acest meci;  Adina Salaoru (65%) a avut cel mai eficient atac (sursa: Radio Blaj).

„Sunt foarte bucuros că am învins. A fost un meci foarte important pentru noi. Ne-am pregătit foarte serios pentru această partidă, iar acasă am lucrat foarte mult pentru îmbunătăţirea jocului nostru şi am folosit mai multe variante tactice astăzi. Este foarte trist pentru Dinamo Krasnodar un astfel de rezultat, pentru că este o echipă foarte puternică, cu un palmares bogat, dar noi am făcut un joc mare în această seară”, a precizat Darko Zakoc.

Setul al treilea a însemnat o tresărire de orgoliu a fetelor lui Konstantin Ushakov, ce au căutat să reintre în meci. Disputa s-a strâns, egalitatea a persistat, până la 11-11, dar Blajul a rezistat presiunii. Darko Zakoc a simțit momentul dificil, a cerut time-out și decizia sa a contat enorm în economia setului.

*Precedentul succes, cu Rocheville Le Cannet, anul trecut!

Ultimul succes în Champions League data din 27 ianuarie 2016, la Sibiu, cu Rocheville Le Cannet. Tot în compania formației franceze, echipa din „Mica Romă” a înregistrat în octombrie 2015 întâia victorie în competiția de elită, la meciul de debut în Champions League, tot cu 3-1.

Întâlnirea nu a contat decât în planul mizei, în condiţiile în care oponentele erau plasate pe locurile trei – Dinamo Krasnodar, cu 4 puncte şi respectiv poziţia a patra, Volei Alba Blaj, fără niciun punct, înaintea penultimei etape din competiţia supremă, runda oferind derby-ul primelor două clasate, Dinamo Moscova şi  Volero Zurich, ambele având 10 puncte.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Ana Grbac, Lisa Kramer.

Foto: CEV

[nggallery id=3454]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea