Rămâi conectat

Sport

FOTO: Dezamăgire baschetbalistică în Cetatea Marii Uniri | CSU LPS Alba Iulia a ratat obiectivul: promovarea în Liga Naţională!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SCM Timișoara și Rapid București sunt formațiile care au obținut promovarea în Liga Națională de baschet feminin după ce s-au impus în meciurile decisive din ultima zi a turneului din Sala “Constantin Jude” din Timişoara. În schimb, dezamăgire pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, CSU LPS Alba Iulia ratând obiectivul fixat, acela de a reveni în elita baschetului feminin autohton, părăsită vara trecută, din motive financiare, din postura de vicecampioană!

*Anticipările lui Nicuşor Marcu s-au adeverit!

Înaintea turneului decisiv, Nicuşor Marcu, antrenorul tinerei formaţii albaiuliene, a declarat că suntem “cotaţi cu şansa a patra”, pronosticul său adeverindu-se, din păcate, chiar dacă CSU LPS Alba Iulia a debutat excelent, cu o victorie de senzaţie, împotriva gazdelor. Însă, totul s-a năruit şi au urmat două înfrângeri consecutive, echivalente cu clasarea pe poziţia a 4-a, CSU LPS Alba Iulia eşuând, deşi a avut promovarea la îndemână (dacă învingea în al doilea joc pe Agronomia Bucureşti). Turneul de promovare a fost unul spectaculos, încărcat de suspans, înaintea ultimei zi cele patru combatante având fiecare câte o victorie şi un eşec, şansele fiind egale! În aceste condiții meciurile au devenit decisive, iar învingătoarele promovau, fără a depinde de rezultatul celeilalte partide. Rapid București a fost prima echipă care și-a asigurat revenirea pe prima scenă a baschetului românesc după ce s-a impus cu 65-54 în prima partidă de duminică, pe sferturi: 17-11, 16-11, 16-9 și 16-23. Gazdele de la SCM Timișoara au câștigat meciul care a închis turneul, 68-46 în fața Agronomiei București, pe sferturi 13-8, 13-14, 24-11 și 18-13. „Alb-violetele” au câștigat turneul cu două victorii și o înfrângere, având avantajul rezultatului direct cu Rapid.

Rapid București și CSU LPS Alba Iulia au jucat prima “finală”, iar “alb-vişiniele” au condus de la început, fără a mai ceda conducerea până la final: 17-11 a fost la prima pauză, 33-22 la jumătatea partidei, 49-31 la ultima pauză și 65-54 la final.  Mădălina Geleriu a fost cea mai bună marcatoare a celor din Alba Iulia cu 18 puncte, urmată de Kelly Walter cu 17, Plăvițu 10 puncte, Fleșer 5 și Rusu 4 puncte.

De menționat că în primele patru partide ale turneului s-au  impus formațiile care au figurat ca gazde și au jucat în alb. Regula s-a respectat și în ultima zi. Rapidul a fost trecut ca și gazdă la primul meci și a jucat în alb. Ioana Pinter le-a trimis în 5-ul de start pe Stan, Nicolaescu, Burlakova, Stănici (Diaconu) și Lovasz. CSU LPS Alba Iulia a evoluat în albastru și Nicușor Marcu a început partida cu Plăvițu, M. Geleriu, Rusu, Fleșer și Walter. Burlakova a deschis scorul și Walter a egalat la 2. Stan a făcut 4-2 pentru alb-vișinii care din acel moment nu au mai cedat conducerea până la final. 17-11 a fost la prima pauză, 33-22 la jumătatea partidei, 49-31 la ultima pauză și 65-54 la final. CS Rapid București a câștigat astfel prima finală pentru promovare și și-a asigurat revenirea în elită chiar în sala unde picau cu ceva mai mult de un an în urmă.

Natalia Burlakova a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, urmată de Florina Stănici (Diaconu). Pentru Rapid au mai înscris: Stan 6 puncte, Lovasz 6, Vlad 3, Bejan 2 puncte, Matei 1 punct (+13 recuperări) și Țicu 1 punct. Mădălina Geleriu a fost cea mai bună marcatoare a celor din Alba Iulia cu 18 puncte, urmată de Kelly Walter cu 17. Pentru CSU LPS au mai înscris: Plăvițu 10 puncte, Fleșer 5 și Rusu 4 puncte. Bucureștencele au făcut diferența cu cele 48 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 24. Rapidul a marcat 27 de aruncări de două puncte din 58 încercate (47%), 1 din 10 șuturi de la distanță și 8 din 13 libere (62%). CSU LPS Alba Iulia a reușit 15 aruncări de două puncte din 53 (28%), 5 din 24 de afară (21%) și 9 din 12 libere (75%). Formația din capitală a dominat la recuperare cu 64 de mingi prinse la panou (12 ofensive/52 defensive), cu 30 mai mult decât ale adversarelor (5/29). 7-0 a fost scorul la puncte marcate după recuperări ofensive, 22-12 la pase decisive și 26-14 la mingi pierdute

Sursa: text-foto, sporttim.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea