Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: ”Descoperind raza Luceafărului culturii naționale”, proiect de animație derulat de Liceul Teoretic Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Liceului Teoretic Teiuș au participat la activitățile dedicate Zilei Culturii Naționale în cadrul proiectului „Descoperind raza Luceafărului culturii naționale”, derulate în perioada 13-16 ianuarie.

eminescu20Obiectivele manifestărilor specifice proiectului, însușite de participanți, s-au concretizat în: aprofundarea cunoştinţelor despre universul operei lui Eminescu, dezvoltarea competențelor lectoriale, cultivarea simţului estetic prin lectură, muzică, desen, familiarizarea cu textul poetic şi epic al creaţiilor eminescene, interpretarea, într-o manieră personalizată, în limbajele altor arte, a fragmentelor sau aspectelor din opera eminesciană.

Elevii, înțelegând sensul și importanța culturii naționale, au tratat cu seriozitate implicarea în acțiuni de tipul: versuri în imagini, copacul versurilor eminesciene, recunoaște poezia, recital multilingv de poezie, traduceri în limbile franceză și engleză, creații personale (poezie, pictură, grafică, colaje), realizarea de software educaţional etc.

„Pentru a fi onești și autentici, când vorbim despre Eminescu, trebuie mai întâi să-l recitim…” (Dan C. Mihăilescu) – idee susținută de proiectul „Descoperind raza Luceafărului culturii naționale” și implementată de cadrele didactice din aria curriculară limbă și comunicare implicate în desfășurarea evenimentului.

„Stimularea gustului pentru lectură și dezvoltarea competențelor lectoriale, competențe specifice secolului XXI, reiterate la nivel european, au reprezentat scopul principal al evenimentului. Reconfirmarea valorii culturale inepuizabile a operei lui Mihai Eminescu devine reverberarea autentică a complexității naționale și culturale specifice poporului român” a declarat prof. Marius Cosmin Pintea.

[nggallery id=3274]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea