Rămâi conectat

Sport

FOTO: Derby de Daia nedecis | Dalia Sport – Viitorul Spicul 0-0, fotbal cu lingurița, nervi și orgolii multe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Peste 300 de spectatori au ținut morțiș să asiste la duelul Dalia Sport – Viitorul SpDalia Sport Daia - Viiitorul Spicul Daia 27icul, din Liga a IV-a, meci ce a scindat comuna Daia Română, la nivelul pasiunilor fotbalistice. Meciul s-a încheiat nedecis, 0-0, însă a existat suficient de multă adrenalină și momente inedite, dar și nervi la final, pe fondul conflictelor mai vechi.

De-o parte “sătenii”, adică oaspeții, cu o formulă eminamente din localnici, de partea cealaltă “viniturile”, respectiv gazdele, o echipă de “stranieri”. Pe margine multă pasiune, suporteri împărțiți, dar civilizați, înarmați cu tobe, trompete și alte obiecte de făcut zgomot. Pe teren multă luptă și sudoare, dar și puțin fotbal. O bară Contor (min. 45, corner respins de portarul advers în stâlpul drept), contraatacuri ale Viitorului și cam atât. Acțiunile ofensive ale ambeleor combatante au fost însoțite de urale din rândul fanilor, semn că simpatiile încă sunt împărțite, fără a exista o favorită, deşi Viitorul a părut mult mai iubită. La reluare, mai periculoși au fost cei de la Viitorul.

*Elevii lui Ciucă s-au antrenat în parc, au sărutat gazonul și au avut „haka”

Startul jocului s-a întârziat circa 13 minute, răstimp în care cei de la Viitorul s-au antrenat în parcul din apropiere. Elevii lui Ciucă au pătruns în incintă într-un șir uman, însoțiți de juniori, au sărutat gazonul de două ori, au salutat spectatorii făcând turul arenei și apoi a urmat „haka”. Strânși în jurul lui Paul Ciucă, oaspeții și-au continuat ritualul motivațional: „Suntețí pregătiți de luptă? Luptăm pentru fiecare metru de pământ, pentru fiecare fir de iarbă”, și apoi a început jocul orgoliilor, unul în care oaspeții de ocazie au purtat banderole albe în semn de protest pentru că n-au primit sprijin și teren de la primărie. Oaspeți de seamă între spectatori, primarul Gheorghe Hăprian, dar și Dalia Sport Daia - Viiitorul Spicul Daia Romana 11reprezentanți ai CJ Alba.

*Episod tensionat la final

După fluierul de final, în zona vestiarelor, antrenorul-jucătorul al Viitorului Paul Ciucă a avut un conflict verbal cu unul dintre apropiații echipei gazdă. Au ffost mulți nervi, vorbe grele, la episod asistând și primarul localității, aflat în prejma incidentului. Nervii s-au calmat, dar a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a se potoli spiritele.

 

Dalia Sport şi Viitorul Spicul s-au înfruntat în „derby de Daia”, primul duel direct între reprezentantele comunei. „Regretabil incidentul de la final, când în fața domnului primar unul dintre puținii susținători ai echipei Dalia, m-a agresat și mi-a pus mâna în gât, sub privirea impasivă a primarului. Nu se poate așa ceva, să-mi sară oamenii la gât în fața primarului! Cu ce am greșit? Da, sunt bucuros că n-am pierdut. Un meci de fotbal tacticizat, noi ne-am atins obiectivul, să nu pierdem.Pentru noi este o mare victorie, este victoria dreptății împotriva nedreptății, este victoria celor batjocoriți și umiliți, adică a întregului sat, împotriva asupritorilor”, a explodat Paul Ciucă. „Un egal obținut într-un meci dificil. Noi am avut mai multe ocazii, inclusiv două bare. Un lucru este notabil, cel mai important de fapt, că n-au existat evenimente regretabile pe teren”, a precizat Ștefan Fogoroși.

[nggallery id=1111]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea