Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: ”DAR din DAR se face RAI”. Sobă nouă pentru nea Niculiță și tanti Salvina, doi bătrânei nevoiași din Apuseni, cumpărată de oameni cu suflet mare

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dar din dar se face rai, vechea vorbă din popor, care se adevereşte de fiecare dată când cei nevoiaşi primesc un ajutor, a „prins viață” în Alba. Pe rețeaua de socializare Facebook există un grup cu acest nume, administrat de o tânără din Alba Iulia, unde sunt publicate pentru a fi susținute diverse cazuri umanitare descoperite de ea, dar și de membrii grupului. Și, de cele mai multe ori, oameni cu suflet mare sar în ajutor.

Ultimul caz prezentat de Adelina Alexandra Joldiș, care a impresionat și a mobilizat utilizatorii, este despre tanti Salvina, în vârstă de 84 de ani și nea Niculiță, de 80 de ani, doi bătrânei din cătunul Ciocănești, Munții Apuseni, care trăiesc dintr-un ajutor social de 100 de lei lei pe lună. Cei doi bunici aveau mare nevoie de o sobă pe care să-și poată găti, iar în urma apelului umanitar, tânăra a reușit să strângă bani și să le facă viața mai ușoară. 

”Cazul acesta l-am identificat din presă, am luat legătura cu persoana care i-a ajutat și mi-a spus că au alimente pentru câteva luni, au și curent, fiindcă le-au instalat panouri solare, și că cea mai mare nevoie este de a avea o sobă mai bună, tip cizmă, pe care ei să își gătească„ a povestit tânăra.

După ce a făcut cazul public, oameni cu suflet mare și inima deschisă să îi ajute pe cei aflați în nevoie și suferință au întins imediat o mână de ajutor și au oferit din puținul lor, iar în 6 zile Adelina a ajuns acasă la nea Niculiță și tanti Salvina, cu o sobă nouă, dar și cu alimente și alte cele primite din donații.

”Atunci când iniţiezi o acţiune caritabilă din suflet şi nu pentru faimă, Dumnezeu ştie asta şi îţi trimite oameni în ajutor. Vreau să multumesc tuturor celor care au întins o mână acestor bătrâni singuri şi neajutoraţi. De astăzi (n.a. 26 martie), nea Niculiţă are sobă nouă care nu mai scoate fum”, a transmis Adelina. De asemenea, a ținut să-i mulțumească în special lui Crișan Ion, ”un mare om și colaborator” , gazda munților Apuseni, care i-a primit şi i-a îndrumat către acesti oameni bătuţi de soartă, tocmai pentru a le aduce o bucurie fiecăruia.

În drumul său,  fata cu chip de înger și suflet de aur a descoperit alt caz, pentru care se ”zbate„ în această perioadă.  Este vorba despre tanti Florica (foto stanga), o femeie în vârstă de 84 de ani, care locuiește într-un grajd pe centura Abrudului și pentru care  și-a propus să lupte până când va reuși să-i obțină o locuință socială.

Adelina ne-a povestit că se implică în astfel de cazuri de când ”Dumnezeu i-a luminat mintea să se retragă din anturajul politic”, în care a fost o vreme bună.
”Acolo mi-am consumat cel mai de pret dar de la Dumnezeu  – TIMPUL –  pe care l-am petrecut în campaniile electorale și în decursul celor aproximativ 3 ani. De aici, s-a născut ideea de a-mi folosi TIMPUL pentru cine merită și anume pentru oamenii care într-adevăr au nevoie de mine. Iar pentru că facebook-ul este la modă, m-am gândit să folosesc rețeaua aceasta de socializare …să o fac utilă în scop caritabil”, a povestit aceasta.
Mai jos, câteva imagini din cadrul vizitei la tanti Salvina și nea Niculiță din Apuseni.
[nggallery id=3671]

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea