Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cursanți de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, pe podiumurile a două concursuri naționale de folclor și fotografie

Alexandra Mates

Publicat

în

fratii MateiÎnceputul noului an 2016 s-a dovedit a fi de bun augur pentru Serviciul ”Şcoala de arte şi meşteşuguri” din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba. Luna februarie a adus în portofoliul centrului noi premii pentru cursanţii claselor de arte vizuale moderne şi instrumente de suflat. Este vorba despre cinci elevi care au urcat pe podiumurile Festivalului concurs naţional de folclor ”Drag mi-e cântecul şi jocul„ de la Ocna Mureș și a concursului naţional de fotografie „Obiceiuri de iarnă”, desfășurat la Cluj-Napoca.

Gabriela şi Nicolae Matei de la clasa de instrumente de suflat, coordonată de prof. Nicolae Vancu, au obţinut, în cadrul Festivalului concurs naţional de folclor „Drag mi-e cântecul şi jocul”, Premiul Special al Asociaţiei ”Friends for Ever„ şi premiul I la secţiunea „grup instrumental”. Festivalul aflat la ediţia a II-a a avut loc anul acesta la Ocna Mureş şi este organizat Primăria şi Consiliul local Ocna Mureş şi de Asociaţia Culturală ”Friends for Ever”.

Elevii clasei de arte vizuale moderne, coordonată de expert Vasile Sârb, au participat, tot în luna februarie a acestui an, la Concursul naţional de fotografie ”Obiceiuri de iarnă” ediţia a V-a, organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, concurs ce are ca scop promovarea tinerilor artişti fotografi din întreaga ţară în contextul unui concurs de nivel naţional şi prin evaluarea lucrărilor de către un juriu format din profesionişti de înaltă clasă ai artei fotografice. Din cele 6 premii puse în joc, trei au revenit cusanţilor din judeţul Alba:

– premiul II – Ion Paula Elena cu fotografia ”Căldura gazdei„

– premiul III – Popa Ioan Sorin cu fotografia „Veşti şi Poveşti„

– menţiune – Knall Raul Mihai cu fotografia „Alunecând printre iluzii„

 Serviciul ”Şcoala de arte şi meşteşuguri” din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba este un serviciu de formare continuă în cadrul artelor şi meşteşugurilor tradiţionale şi își desfăşoară activitatea în 10 clase cu profil artistic la Alba Iulia şi 15 clase de meşteşuguri tradiţionale în judeţ. Prestigiul şi munca serioasă a instructorilor, experţilor şi meşterilor populari care activează aici au făcut ca un număr tot mai mare de cursanţi să treacă pragul acestor clase. Pe lângă activităţile curente de predare la clasă, cursanţii se familiarizează cu activităţi practice dar sunt antrenaţi şi în schimburi de experienţă cu instituţii similare din ţară prin vizite reciproce sau prin participarea la festivaluri şi concursuri de gen.

[nggallery id=1656]
 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea