Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Cugirul și-a comemorat eroii martiri de la Revoluția din 1989. Slujbe religioase și depuneri de coroane de flori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

eroii martiri comemorati la Cugir32La Cugir, ceremonia de comemorare a eroilor Revoluției a început luni, la ora 12.30, la sediul Poliției Cugir, locul unde  în urmă cu 26 de ani, au fost uciși în mod barbar, comandantul Miliției de atunci, căpitanul Valentin Pop și subofițerul Ilie Staicu.

În memoria celor doi lucrători ai Ministerului de Interne a avut loc o slujbă religioasă oficiată de preotul paroh Pintea Dumitrean la care au luat parte oficialități județene și locale, reprezentanți ai revoluționarilor, ai partidelor politice, lucrători ai Poliției orașului Cugir, precum și ai familiilor celor care au pierit în timpul tragicelor evenimente din seara de 21 Decembrie 1989.

La troița din curtea sediului Poliției au depus coroane de flori subprefectul Cornel Murg, viceprimarul Horia Rotche, Chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea- șeful I.P.J. Alba, Comisarul șef Milu Todea – șeful Poliției Cugir, grupa de jandarmi din Cugir, Asociația 21 Decembrie 1989 Cugir, Organizația Cugir a P.S.D.

Evenimentul de comemorare a eroilor căzuți la Revoluție a continuat la ora 14.00, la troița din fața Primăriei Cugir. Momentul a fost deschis în prezența a circa 80 de participanți, prin intonarea Imnului Național al României. Au fost depuse și aici coroane de flori din partea: Instituției Prefectului, Consiliului Județean Alba, Asociației de revoluționari „21 Decembrie 1989”, Primăriei Cugir, Consiliului Local Cugir, precum și a formațiunilor politice din orașul Cugir.

Manifestarea de comemorare s-a încheiat cu o slujbă de pomenire a eroilor martiri oficiată de preotul greco-catolic Viorel Codrea.

(C.P.)

[nggallery id=1462]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea